Maske za lice postale su nezaobilazan dodatak našoj svakodnevnici. Dok su neki obvezni nositi ih tijekom cijelog radnog vremena, drugi ih moraju koristiti barem povremeno.

Nošenje maski u određenim situacijama nešto je čemu se većina ljudi već prilagodila, a njima se može prilagoditi i beauty rutina.

Nošenje maske za lice, posebno u ljetnim mjesecima, ne znači da moramo odustati od make-upa, a u nastavku vam donosimo nekoliko smjernica koje će vam pomoći da izgledate najbolje što je moguće u vrijeme pandemije.

1. Koristite sprej za fiksiranje šminke

Prema riječima vizažistice Julije Snowdon, sprej će pomoći da se šminka zadrži na vašem licu tijekom dana, a njezin je savjet da prilikom nanošenja budete izdašni i nanesete ga na cijelo lice. Također, sprej neka bude prvi korak u rutini.

Slika nije dostupna I po najvećim vrućinama: Šest sprejeva i jedan puder koji fiksiraju šminku satima

2. Podlogu i bronzer nanesite kao i obično

Snowdon kaže da ne trebate izbjegavati nanošenje pudera, ali da s njim ne pretjerujete. Nanesite ga na cijelo lice, a ako je potrebno, "pojačajte" ga na dijelovima gdje vam je najpotrebniji. Izbjegavajte pretjerivanje s količinama jer će u tom slučaju velik dio pudera završiti na maski za lice.

3. Druga runda spreja za fiksiranje šminke

Nakon što nanesete podlogu i bronzer, još jednom nanesite sprej za fiksiranje. I ovaj put nemojte se suzdržavati. Na taj način zaključat ćete make-up između dva sloja spreja.

4. Eksperimentirajte s make-upom na očima

Zbog maski za lice koje prekrivaju naše usne, oči su postale dio lica koji se dodatno naglašava. Zato se igrajte s make-upom. Koristite tuš za oči, sjenila i sve druge opcije kojima ćete dodatno istaknuti vaše oči.

Slika nije dostupna Od 21 do 73 kn: Sedam drogerijskih korektora koji rade dobar posao

Slika nije dostupna Dva u jedan: Deset toniranih krema i pudera s visokim zaštitnim faktorom

5. Koristite vodootporni fiksator za obrve

Ljeto je i više se znojimo pa je vodootporni fiksator za obrve super dodatak za kozmetičku torbicu. Jednom kada ga nanesete, nećete imati potrebu popravljati obrve koje su, uz oči, dio lica koji se vidi i kada nosimo masku.

6. Koristite ruž kao rumenilo

Za početak, kada su u pitanju nijanse, nude ruževi mnogo su bolja opcija za nošenje pod maskom od primjerice crvenog ruža. Jednom kada skinete masku, nećete se morati boriti s potencijalno razmazanim crvenim tragovima.

Nakon što nude ruž ili sjajilo prstima utapkate na usne, ostatak s vašeg prsta iskoristite kao lagano rumenilo. Izgledat ćete lijepo, a jednostavno.

7. Tri proizvoda spremite u torbu

Jednom kada ste spremni za izlazak, postavlja se pitanje koje komade iz kozmetičke torbice ponijeti sa sobom. S obzirom na to da ruž koristite kao rumenilo, ponesite ga i u torbici. Ponesite i sprej za fiksiranje i korektor. I to je to - tri komada koja će vam biti dovoljna da po potrebi popravite svoj izgled. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju