Na katu roditeljske kuće u Oroslavju Monika Sirovec Gredičak uredila je svoj dom u kojem živi sa suprugom i kćeri. Sve je uređeno s puno mašte, stila i Monikinih vještina. Između ostalog, sama je osmislila dograđeni dio sa stepenicama kako bi imali poseban ulaz u kuću, no posebno je šarmantan kutak na galeriji koji je Monika uredila za sebe.

Galerija Monika Sirovec Gredičak iz Oroslavja svoj dom uredila je s puno mašte i šarma - 3 Monika Sirovec Gredičak iz Oroslavja svoj dom uredila je s puno mašte i šarma - 16 Monika Sirovec Gredičak iz Oroslavja svoj dom uredila je s puno mašte i šarma - 17 +12 Monika Sirovec Gredičak iz Oroslavja u svom domu uredila je najslađi kutak

U domu Monike Sirovec Gredičak nigdje nećete vidjeti zavjese, a ova 35-godišnja mama namjerno ih je izostavila kako bi uvijek imala pogled na šumu. U Hrvatskom zagorju uredila je svoj djelić raja na katu roditeljske kuće.

Odmalena volim uređivati prostorije i često premještam namještaj po kući kao ne bi bilo uvijek isto i dosadno. Često me znaju pitati zna li moj muž gdje ću spavati. Nekada mi je čak bila želja postati dizajner interijera, kaže Monika, kojoj je u kreiranju vlastitog doma bilo najvažnije da ne izgleda sterilno i da bude drugačiji.

Monika Sirovec Gredičak iz Oroslavja svoj dom uredila je s puno mašte i šarma - 9 Bijela kuhinja kupljena je u Lesnini kao i kožnata garnitura u dnevnoj sobi, a većinu namještaja nabavila je u JYSK-u i IKEA-i (Foto: Privatne fotografije)

Nakon što je sama osmislila dograđeni dio sa stepenicama kao poseban ulaz u kuću, Monika se našla u dilemi jer su stepenice vodile do prostora koji je po projektu trebao biti prazan. To joj nije odgovaralo te je osmislila sjajno rješenje – galeriju koju je pretvorila u svoj kutak koji stoji na drvenim gredama. U prostor veličine 2,5 puta 1,6 metara stavila je bijeli stolić kupljen u Jysku, bijeli stolac, stalažu iz IKEA-e te zgodnu vješalicu kupljenu u Lidlu. Tako je nastala vrlo opuštajuća i lijepa mala oaza u kojoj Monika provodi svojih pet minuta u danu.

Monika je mislila na sve, pa kako bi njezin kutak bio što prozračniji, ali dobio i na posebnosti, sama je dizajnirala i fiksni prozor koji se nalazi na galeriji. Još malo cvijeća, zvončića i zumbula, i savršeni ženski kutak je gotov.

Kuća u Prelogu u kojoj su crna kuhinja i kupaonica glavne zvijezde - 10 Famozna! Kuća u Prelogu u kojoj su crna kuhinja i kupaonica glavne zvijezde

Pažnju privlači i mreža u stilu mreže za gol postavljena kao zaštita od pada i instalirana pomoću kukica na stropu. Mreža je također bila Monikina ideja, ona ju je i dizajnirala, a izradila ju je po mjeri Užarija Orešković.

U drugom dijelu kuće koji je bio postojeći nije imala toliko slobode, no u svaku je prostoriju unijela sebe koliko su joj prostor i financije dopuštali. Nekada su to sve bile spavaće sobe, a Monika ih je pretvorila u kuhinju, dnevnu sobu, kupaonicu i dječju sobu te uredila s mnoštvom maštovitih, šarmantnih i lijepih detalja.

Monika Sirovec Gredičak iz Oroslavja svoj dom uredila je s puno mašte i šarma - 4 Monika Sirovec Gredičak iz Oroslavja svoj dom uredila je s puno mašte i šarma (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju