Jedva smo dočekali ljetne mjesece da druženja iz dnevne sobe prebacimo na balkone, terase i u dvorišta. Za uživanje i lijepo uređenje veličina doista nije bitna, pa čak i najmanji prostori mogu postati mirne oaze za večernja druženja na otvorenom.

Galerija Balkon Danijele Vimić iz Novog Sada Balkon Danijele iz Novog Sada Balkon Danijele iz Novog Sada +7 Danijela je balkon ukrasila lampicama

Bilo da uživate u čitanju, ispijanju kave, džina ili druženju s prijateljicama, maleni balkon može biti sasvim dovoljan za komorno druženje koje ste isplanirali. Važno je samo prostor obogatiti efektnim detaljima koji će ga pretvoriti u pravi mali raj.

Strateški raspored namještaja, jednostavna ograda koja će jamčiti privatnost, cvijeće, svijeće i lampioni samo su neki od detalja koji vam mogu pomoći da savršeno uredite i najmanji balkonski prostor.

Tim se pravilom vodila akademska slikarica i profesorica likovnih predmeta Danijela Vimić, koja je u Novom Sadu uredila maleni balkon. Nije ni slutila, govori nam, da će objava o balkonu u jednoj grupi na Facebooku prikupiti gotovo 20 tisuća reakcija.

Balkon Danijele iz Novog Sada Balkon Danijele iz Novog Sada širok je tek metar (Foto: Danijela Vimić)

Danijelin balkon dugačak je 3,5 metara, a širok tek 1,1 metar. Glavni je cilj bio urediti kutak za odmor, mjesto na kojemu će se kava ispijati umjesto u kafiću, a na kraju je minijaturni balkon postao najdraže mjesto u domu.

Kod uređenja malog prostora trebamo gledati na funkcionalnost i trebamo maksimalno iskoristiti prostor. Zbog djeteta smo htjeli neki oblik zaštite pa sam nacrtala oblik pregrade, a majstor ju je realizirao u obliku bijele kovane ograde.

Balkon Danijele iz Novog Sada Balkon Danijele iz Novog Sada (Foto: Danijela Vimić)

Usput je napravio i vanjski štrik za sušenje rublja, također kako bi uštedio prostor. Rublje, dakle, ne ometa prostor za sjedenje, objasnila nam je Danijela.

Balkonu posebnu čar daju detalji, a Danijela se pobrinula da svaka sitnica stoji na svome mjestu. Balkon je tako pun lampiona, solarnih lampica, svjetlećih ptica i drugih detalja zbog kojih je ondje posebno romantično noću.

Balkon Danijele iz Novog Sada Balkon Danijele iz Novog Sada malena je oaza široka tek jedan metar (Foto: Danijela Vimić)

Cvijeće je, govori nam Danijela, neizostavno na svakom balkonu pa ona uvijek nađe mjesto za svoje najdraže zelene primjerke. Na balkon je postavila metalne stolice i taburee, koji odlično funkcioniraju tijekom svih mjeseci u godini.

Pogledajte ovu divoticu od balkona na kojoj je provoditi vrijeme čista sreća Balkoni prepuni cvijeća čista su sreća - 2 Balkoni prepuni cvijeća čista su sreća - 7 Balkoni prepuni cvijeća čista su sreća - 11 +7 Balkoni prepuni cvijeća čista su sreća - 9

Postava koju vidite na fotografijama ista je tijekom zime i preko ljeta, a Danijela napominje kako najviše vremena s obitelji i prijateljima provodi baš u svome malome raju koji gleda na park i drveće.

Oduševljava prolaznike: Najljepši zagrebački balkon, na kojem raste 120 biljaka Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 14 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 2 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 13 +13 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 12

Balkon Danijele iz Novog Sada Posebno je romantičan noću (Foto: Danijela Vimić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju