Kultna dječja knjiga "Mali princ" dobila je novu dimenziju. Na određenim stranicama knjige nalaze se crvene ruže koje čitatelja vode u proširenu stvarnost, odnosno dodatne sadržaje kao što su glazba, igre i svijet Maloga princa u 3D-u.

 

"Mali princ" jedna je od najljepših i najomiljenijih priča ikada napisanih koju podjednako vole i mali i veliki čitatelji. Jedna od najpoznatijih knjiga na svijetu prevedena je na više od 300 jezika i u svijetu prodana u više od 200 milijuna primjeraka. Objavljena je prvi put u Parizu 1943. godine.

Prvo izdanje klasične bajke na moderan način u Hrvatskoj, dokazuje da priče ispričane prije više od 75 godina idu u korak s vremenom

Od tada do danas "Mali princ" postao je kultnom knjigom među čitateljima diljem svijeta. Kroz priču o malom princu, Exupéry je izrekao jednostavne, ali važne istine o pravim vrijednostima ljudskog života kao što su prijateljstvo i ljubav.

Kultna dječja knjiga sada ima novu dimenziju. Uz podršku Samsunga prvi put u Hrvatskoj "Mali princ" nudi proširenu stvarnost. Na određenim stranicama nalaze se crvene ruže koje nas vode u proširenu stvarnost, odnosno dodatne sadržaje kao što su glazba, igre i svijet maloga princa u 3D, kojima nitko neće moći odoljeti. Prvo izdanje klasične bajke na moderan način u Hrvatskoj dokazuje da priče ispričane prije više od 75 godina idu ukorak s vremenom.

Knjiga \'Mali princ\' dobila je potpuno novu, još uzbudljiviju dimenziju Knjiga 'Mali princ' dobila je potpuno novu, još uzbudljiviju dimenziju (Foto: PR)

O AUTORU:
Antoine Marie Roger de Saint-Exupéry rodio se 29. lipnja 1900. u Lyonu, a poginuo negdje iznad Korzike 31. srpnja 1944. Rođen je u plemićkoj obitelji kao treće od petero djece, a otac mu je umro kad je imao četiri godine. Studirao je arhitekturu, a 1921. u vojsci postao pilot.

Slika nije dostupna Mali princ: 10 rečenica zbog kojih ćete na život gledati drugim očima

Mali princ „Mali princ“: Roman koji oduševljava generacije čitatelja

Nakon odsluženja vojnog roka nekoliko je godina živio i radio različite poslove u Parizu, a zatim je ponovno postao pilot koji prevozi poštu te je živio u južnoj Francuskoj, Maroku, Argentini i SAD-u. Inspiraciju za "Malog princa" dobio je nakon što mu se avion srušio u Sahari te su on i kopilot jedva preživjeli, a nakon nekoliko dana bez vode spasio ih je jedan beduin.

Antoine de Saint Exupéry napisao je nekoliko romana i pripovijedaka (Noćni let, Zemlja ljudi, Ratni pilot) u kojima govori o veličini čovjeka, o njegovoj snazi, prijateljstvu i ljubavi, o težnji za istinom. Svjetsku slavu stekao je suvremenom bajkom "Mali princ".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju