Željka Žanetić s obitelji živi u kući sagrađenoj krajem 19. stoljeća, u starom dijelu grada prelijepe Korčule. Željka kaže da voli stare gradove i kuće jer govore o povijesti i slikama iz prošlosti, a u tim nekim prošlim vremenima pronašla je i nadahnuće za uređenje svoje vrlo lijepe i šarmantne kuhinje.

Galerija Željka Žanetić iz Korčule uredila je svoju kuhinju u šarmantnom shabby chic stilu - 3 Željka Žanetić iz Korčule uredila je svoju kuhinju u šarmantnom shabby chic stilu - 1 Željka Žanetić iz Korčule uredila je svoju kuhinju u šarmantnom shabby chic stilu - 9 +7 Željka Žanetić iz Korčule uredila je svoju kuhinju u šarmantnom shabby chic stilu  

Kuhinja je napravljena u stilu koji sam uvijek voljela i željela imati, shabby chic. To je stil sa šarmom i elegancijom koji asocira na neka prošla vremena, a u prostor unose i dašak romantike, otkriva Željka.

Blagovaonski dio renoviran je od dijela stare kuhinje koja je prebojena u bijelo, čime se odmah promijenio izgled čitavog prostora. Svoju kuhinju iz snova Željka je pronašla u Lesnini, dok je ljupke zavjesice na kuhinjskim prozorima kupila u online trgovini Vivre, gdje često pronalazi puno lijepih detalja i proizvoda koji joj se sviđaju.

Željka Žanetić iz Korčule uredila je svoju kuhinju u šarmantnom shabby chic stilu - 2 Svaki kutak u Željkinoj kuhinji ima neku čar (Foto: Privatne fotografije)

Kuhinja, ističe Željka, nije velika, ali ima sve što je potrebno za normalno funkcioniranje procesa kuhanja, a i dovoljno prostora za poigravanje s detaljima u raznim bojama.

U kuhinji kombiniram razne boje, od crvene do žute, pastelnih boja, ovisno o dobu godine i raspoloženju. Ne volim kada su uvijek iste boje pa ih rado mijenjam, a s tim se mijenja i ugođaj, dodaje.

Mala oaza od dva kvadrata: Šarmantni kutak koji je mama Monika uredila za sebe Monika Sirovec Gredičak iz Oroslavja svoj dom uredila je s puno mašte i šarma - 3 Monika Sirovec Gredičak iz Oroslavja svoj dom uredila je s puno mašte i šarma - 16 Monika Sirovec Gredičak iz Oroslavja svoj dom uredila je s puno mašte i šarma - 17 +12 Monika Sirovec Gredičak iz Oroslavja svoj dom uredila je s puno mašte i šarma - 13

Kuća u Osijeku sa savršenom kuhinjicom - 6 Kuhinjica je savršenstvo! Kuća u Osijeku u kojoj svaki kutak ima svoju čar

Svaki kutak Željkine kuhinje ima neku čar, kao i divan kamen koji čini dio zida.

Kamen koji je prirodan i govori o načinu gradnje u to vrijeme nešto je što jako volim. Zato smo prilikom renoviranja inzistirali da se 'otuče' sve do kamena jer u to vrijeme kamen nije bio dovoljno cijenjen, odnosno bio je drugačiji način izgradnje i izgleda prostora, kaže Željka Žanetić iz Korčule.

Željka Žanetić iz Korčule uredila je svoju kuhinju u šarmantnom shabby chic stilu - 1 Željka Žanetić iz Korčule uredila je svoju kuhinju u šarmantnom shabby chic stilu (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju