Željka Žanetić s obitelji živi u kući sagrađenoj krajem 19. stoljeća, u starom dijelu grada prelijepe Korčule. Željka kaže da voli stare gradove i kuće jer govore o povijesti i slikama iz prošlosti, a u tim nekim prošlim vremenima pronašla je i nadahnuće za uređenje svoje vrlo lijepe i šarmantne kuhinje.

Galerija

 

Kuhinja je napravljena u stilu koji sam uvijek voljela i željela imati, shabby chic. To je stil sa šarmom i elegancijom koji asocira na neka prošla vremena, a u prostor unose i dašak romantike, otkriva Željka.

Blagovaonski dio renoviran je od dijela stare kuhinje koja je prebojena u bijelo, čime se odmah promijenio izgled čitavog prostora. Svoju kuhinju iz snova Željka je pronašla u Lesnini, dok je ljupke zavjesice na kuhinjskim prozorima kupila u online trgovini Vivre, gdje često pronalazi puno lijepih detalja i proizvoda koji joj se sviđaju.

Željka Žanetić iz Korčule uredila je svoju kuhinju u šarmantnom shabby chic stilu - 2
Svaki kutak u Željkinoj kuhinji ima neku čar (Foto: Privatne fotografije)

Kuhinja, ističe Željka, nije velika, ali ima sve što je potrebno za normalno funkcioniranje procesa kuhanja, a i dovoljno prostora za poigravanje s detaljima u raznim bojama.

U kuhinji kombiniram razne boje, od crvene do žute, pastelnih boja, ovisno o dobu godine i raspoloženju. Ne volim kada su uvijek iste boje pa ih rado mijenjam, a s tim se mijenja i ugođaj, dodaje.

Mala oaza od dva kvadrata: Šarmantni kutak koji je mama Monika uredila za sebe

Svaki kutak Željkine kuhinje ima neku čar, kao i divan kamen koji čini dio zida.

Kamen koji je prirodan i govori o načinu gradnje u to vrijeme nešto je što jako volim. Zato smo prilikom renoviranja inzistirali da se 'otuče' sve do kamena jer u to vrijeme kamen nije bio dovoljno cijenjen, odnosno bio je drugačiji način izgradnje i izgleda prostora, kaže Željka Žanetić iz Korčule.

Željka Žanetić iz Korčule uredila je svoju kuhinju u šarmantnom shabby chic stilu - 1
Željka Žanetić iz Korčule uredila je svoju kuhinju u šarmantnom shabby chic stilu (Foto: Privatne fotografije)