Ljubitelje životinja i borce za prava životinja rastužila je vijest da je mala Malina, psić s invaliditetom udomljen iz osječkog Azila koji je osvojio mnoga srca, otišla iza duge, kako bi se to reklo u psećem svijetu. Malina je bila prvi pas u Hrvatskoj koji je imao svoju stranicu na Facebooku te pričao o sebi u prvom licu.

Galerija Mala Malina bila je prvi pas u Hrvatskoj koji je imao svoju stranicu na Facebooku te pričao o sebi u prvom licu - 8 Mala Malina bila je prvi pas u Hrvatskoj koji je imao svoju stranicu na Facebooku te pričao o sebi u prvom licu Mala Malina bila je prvi pas u Hrvatskoj koji je imao svoju stranicu na Facebooku te pričao o sebi u prvom licu - 5 +8 Mala Malina bila je prvi pas u Hrvatskoj koji je imao svoju stranicu na Facebooku te pričao o sebi u prvom licu

Nakon Maline pojavilo se puno takvih stranica i jako mi je drago da je i za to bila uzor. Malina je bila inspiracija svima, naučila je ljude da udomljavaju pse s posebnim potrebama, promijenila je i dotakla toliko života do zadnjeg udaha.

Spojila nas je sve u veliku obitelj, najbolja ekipa je na našoj stranici. Spasile smo zajedno tisuće životinja, oprostila se od svoje pseće prijateljice njezina vlasnica na Facebooku.

Malina, zvana i Srcolomka, ostaje simbol spašavanja životinja, ne okretanja glave od onih koji trebaju našu pomoć.

Danas sam ostala bez mog najvećeg oslonca, male osobe koja me pratila u svemu u životu. Sve moje seobe, životne promjene, bolesti, patnje, depresije, lijepe trenutke u životu, naše brze vožnje, naša piva. Iako ih je puno kući, ona je bila posebna, totalno ovisna o meni, kao i ja o njoj.

Mala Malina bila je prvi pas u Hrvatskoj koji je imao svoju stranicu na Facebooku te pričao o sebi u prvom licu - 5 Unatoč invaliditetu i kolicima Malina je živjela punim plućima (Foto: Facebook Malina on wheels)

Malina me upoznala s mužem, bila je mala kumica na vjenčanju, toliko puta su mi rekli da se Tomo neće vratiti iz bolnice, ona je bila ta koja me dizala iz kreveta i tjerala da idem dalje. I kada je bio po godinu dana u bolnicu, ona je bila tu držala me sa šapicom. Uz nju se nisam osjećala sama.

Planirale smo u petak piknik autom, a danas joj biram urnu. Malina nije doživjela ni moj ni svoj 11. udomidan...

A današnji datum 20. rujna zapamtite kao dan Srcolomke, borca, heroja, i uvijek pomozite nekome u njeno ime i sjećanje.

Kada pogledate gore i vidite najveću zvijezdu, to je naša Malina koja vas podsjeća da nastavljamo njenu misiju mijenjanja svijeta, sjetite se njenih divnih okica i kada poželite odustati u nekoj od svojih borbi, napisala je Malinina vlasnica.

Malina je bila heroj i najveći borac, a svaki dan s njom bio je poklon obzirom na njene ozljede i bolest, pretrpjela je metak u plućima, slomljenu kralježnicu, bolesno srce, kao i probleme s mokraćnim mjehurom i jetrom. Unatoč svemu tome, nakon što je udomljena iz osječkog Azila i dobila invalidska kolica, živjela je punim plućima i sa svojim udomiteljima uživala u brojnim avanturama, kojima je razveseljavala i svoje brojne pratitelje na Facebook stranici Malina on wheels.

Pas mješanac 10 razloga zbog kojih su psi mješanci posebniji od čistokrvnih pasa

Od Maline su se oprostili i Prijatelji životinja, koji su podsjetili kako je Malinina misija bila, a bit će i dalje, pokazati da životinje s invaliditetom mogu normalno živjeti te da briga o šapicama s posebnim potrebama nije strašna stvar.

Mala Malina bila je prvi pas u Hrvatskoj koji je imao svoju stranicu na Facebooku te pričao o sebi u prvom licu Unatoč invaliditetu i kolicima Malina je živjela punim plućima (Foto: Facebook Malina on wheels)

Iako je bila na kolicima, zahvaljujući svojim udomiteljima nije bila tužna, a bome joj kolica nisu niti bila prepreka za uživanje u raznim psećim radostima. Mnogi su se baš zahvaljujući Malini odvažili udomiti inače 'teže udomive' životinje.

Tko nije pratio zgode (i nezgode) predivne Maline udomljene iz osječkog Azila, nikad neće znati koliko je pomogla drugim životinjama, kako pronaći dom, tako i na razne druge načine...

Malina, spavaj sada mirno i spokojno, nikad te nećemo zaboraviti, poručili su na svojoj Facebook stranici Prijatelji životinja.

Mala Malina bila je prvi pas u Hrvatskoj koji je imao svoju stranicu na Facebooku te pričao o sebi u prvom licu - 2 Malina ostaje simbol spašavanja životinja, ne okretanja glave od onih koji trebaju našu pomoć (Foto: Facebook Malina on wheels)

Heroj petrinjskog potresa Draco dobio je društvo, u ogulinski HGSS stigao mali Zorro Mladi belgijski ovčar Zorro novi je potražni pas HGSS stanice Ogulin - 9 Mladi belgijski ovčar Zorro novi je potražni pas HGSS stanice Ogulin - 5 Mladi belgijski ovčar Zorro novi je potražni pas HGSS stanice Ogulin - 10 +8 Mladi belgijski ovčar Zorro novi je potražni pas HGSS stanice Ogulin - 11

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju