Umjetnica Frida Kahlo i sama je često nadahnuće za mala umjetnička djela u svim formama, a jedno takvo stiže u obliku šalice i tanjura kakve bi u svojoj kuhinji poželjela svaka umjetnička duša.

U ponudi mnogima omiljene internetske trgovine Asos ovih se dana našao set šalice i tanjurića koji slavi veliku meksičku umjetnicu Fridu Kahlo.

Kvalitetan set šalice i tanjura izrađen od stopostotne keramike i oslikan vedrim bojama izrađen je baš u stilu slika kakve je radila i sama Frida.

Njezine prepoznatljive obrve i cvjetovi u kosi vrlo su često bili motivi njenih autoportreta kojima je ostavila neizbrisiv trag ne samo u slikarstvu nego i u modi. Bila je to umjetnica koje je unatoč teškim životnim okolnostima zadržala poznati meksički duh veselja, a na svoja platna prenosila sve što je doživljavala u privatnom životu, od nesreće do preljuba i nepokretnosti.

No spomenuti duh veselja i lepršave meksičke boje svakako je nešto što je mnogima od nas prva asocijacija na nju. I upravo je takav i ovaj set kojeg se ne bi posramila ni sama Frida.

Šalica koja je i široka i duga 16 cm, a visoka 7,5 cm, bit će dovoljna za veliku kavu iz kućne radinosti, čaj, vruću čokoladu u zimskim danima ili pak sladoled za rashlađivanje ovih ljetnih dana.

No ono što je posebno primamljivo oku svakako je tanjurić koji ide uz šalicu. Svojim skladom boja savršeno se nadopunjuju, ali ono što ga čini zaista posebnim nije samo njegova ružičasta boja nego oblik cvijeta sa šest latica koji će ispijanje kave pretvoriti u pravu čaroliju.

Ova preslatka šalica može se kupiti u internetskoj trgovini Asos za 17,99 eura odnosno 133 kune. Jedino što morate imati na umu je da nije prikladna za pranje u perilici suđa, ali uz ovakav dizajn čak nam ni ručno pranje šalice neće teško pasti.

Inače, brend Sass & Belle, koji je na tržište donio ovu šalicu, utemeljio je Richard Stone i nazvao ga prema svoje dvije kćeri. Inspiriran njihovom zaigranošću i toplinom, dizajn ovog brenda donosi ne samo keramičke divote nego i dekorativne jastuke, ukrase za dom i sve što uljepšava svakodnevicu u našim domovima.

Šalica s motivom Fride Kahlo Šalica s motivom Fride Kahlo (Foto: ASOS)

Pogledajte i kaktus šalice iz Istre:
Istarske kaktus šalice: Keramika u svom najslađem izdanju Brend Total Art iz Istre izrađuje unikatnu keramiku, a najveći hit su kaktus šalice - 10 Brend Total Art iz Istre izrađuje unikatnu keramiku, a najveći hit su kaktus šalice - 5 Brend Total Art iz Istre izrađuje unikatnu keramiku, a najveći hit su kaktus šalice - 4 +8 Brend Total Art iz Istre izrađuje unikatnu keramiku, a najveći hit su kaktus šalice - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju