Maja Bojić jedna je vrlo kreativna mama koja je u podstanarskom stanu uredila jako slatku sobicu za svoje troje djece, a puno toga u sobi sama je izradila. Maja šije i prekrasne haljine koje izgledaju kao one za princeze, za svoju kćer Magdalenu, koja svira violinu i nastupa u maminim haljinama.

Galerija Maja Bojić vrlo je kreativna mama koja svojoj kćeri Magdaleni šije i haljine za nastupe Mama Maja Bojić svojoj kćeri Magdaleni šiva haljine za nastupe - 2 Mama Maja Bojić svojoj kćeri Magdaleni šiva haljine za nastupe - 4 +16 Mama Maja Bojić svojoj kćeri Magdaleni šije haljine za nastupe

U dječjoj sobi prevladavaju neutralne boje jer i mama Maja Bojić i njezino troje djece vole te tonove. Maja je mnogo toga u sobi sama uradila, poput bež volančića kojima je ukrasila slike na zidu, a istim materijalom od kojeg su volančići na slikama presvukla je i uzglavlja oba kreveta. S obzirom na to da su u sobi dvije djevojčice i dječak, trudila se da im u njihovu malom carstvu bude ugodno, što je najbitnije.

Maja Maja Bojić u podstanarskom stanu uredila je preslatku sobicu za svoje troje djece - 2 Mama Maja Bojić u podstanarskom stanu uredila je preslatku sobicu za svoje troje djece (Foto: Privatne fotografije)

Prije svega, hvala što ste nas odabrali da podijelimo s vama nešto lijepo. Moja djeca najviše vremena provode u svojoj sobi, gledaju TV, vježbaju, uče, sviraju... Sviđa im se kako je uređena, nemaju nekih velikih želja što bi promijenili ili dodali. S obzirom na to da dvoje sviraju instrumente, a i najmlađa djevojčica će od rujna, soba nam je puna svega vezanog za glazbu i to se svima sviđa, govori Maja Bojić, koja je i prava majstorica za šivaćom mašinom te svojoj kćeri Magdaleni, koja svira violinu, šije haljine za nastupe.

Maja nije školovana krojačica, nije čak završila ni tečaj, no talent i ljubav prema šivanju vjerojatno je naslijedila od bake, koja je radila kao šnajderica, i dosta članova obitelji s bakine strane bavilo se šivanjem.

Mnogo toga vezano za šivanje još uvijek ne znam, ali vjerojatno su želja, volja i ljubav prema šivanju ono što je najbitnije, dodaje. Na početku je šivala jednostavnije haljinice, ali s vremenom je došla do ljepših, svečanijih, koje Magdalena divno iznese na nastupima.

Mama Maja Bojić svojoj kćeri Magdaleni šiva haljine za nastupe - 5 Mama Maja Bojić svojoj kćeri Magdaleni šije haljine za nastupe (Foto: Privatne fotografije)

Mislim da su haljine bitan dio svakog nastupa jer je violina instrument koji zahtijeva nešto svečanije i ljepše. Na kraju krajeva, kad lijepo izgledate, ljepše i svirate, kaže sa smiješkom. Dok ih šije, najbitnije joj je da se haljine sviđaju Magdaleni jer ih ona i nosi. Mama i kći nemaju unaprijed neke želje što bi sašile, već počnu pa tijekom rada dobiju ideje što bi dodale, a što oduzele. Dok je Magdalena bila manja, bilo je tu puno mašnica i sličnih detalja, dok je sada već za nešto malo ozbiljnije.

Maja Maja Bojić u podstanarskom stanu uredila je preslatku sobicu za svoje troje djece - 9 U dječjoj sobi prevladavaju neutralne boje jer i mama Maja Bojić i njezino troje djece vole te tonove (Foto: Privatne fotografije)

Njezina majka dosad je sašila mnogo haljinica, ne samo za natjecanja nego i mimo njih, a šila je i za mlađu kćer. Neko vrijeme haljinice je šivala i po narudžbi za mušterije, ali trenutačno to ne radi. Da bi se time bavila, ističe, treba puno više od obične kućne mašine.

Kupci su bili zadovoljni, ali nije isto raditi za sebe i za mušteriju koja zahtijeva da sve bude savršeno, a s malom kućnom mašinom ne mogu se neke stvari odraditi kao što bi, na primjer, mogla 'overlock' mašina koja ima više opcija. Sada ne šijem po narudžbi, ali neke sitne stvari, prepravke i slično, radim, govori ta kreativna mama, čija kći pohađa Muzičku školu "Vojin Komadina" u Zvorniku, drugi je razred i ima mnogo osvojenih prvih nagrada, od kojih su dva prva mjesta na republičkom natjecanju, a pred njom su još mnoga natjecanja na koja treba ići.

Posebna duša: Medicinska sestra s onkološkog odjela iz Pule vratit će vam pozitivu Medicinska sestra Mirjana Mitrović Gašparini iz Pule jedna je zaista posebna duša - 6 Medicinska sestra Mirjana Mitrović Gašparini iz Pule jedna je zaista posebna duša - 5 Medicinska sestra Mirjana Mitrović Gašparini iz Pule jedna je zaista posebna duša - 4 +5 Medicinska sestra Mirjana Mitrović Gašparini iz Pule jedna je zaista posebna duša - 8

Imamo divnu glazbenu školu, divnu direktoricu i nastavnike koji su uvijek tu za svu našu divnu dječicu, koji ih podržavaju na natjecanjima i trude se da budu bolji u tome što rade i vole, ističe Maja Bojić.

Mama Maja Bojić svojoj kćeri Magdaleni šiva haljine za nastupe - 3 'Mislim da su haljine bitan dio svakog nastupa jer je violina instrument koji zahtijeva nešto svečanije i ljepše' (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju