Majčinstvo je posao s punim radnim vremenom, pa majke često nemaju mnogo vremena za sebe. Zato su stvarčice koje čine njihov život lakšim i štede njihovo vrijeme među najtraženijima jer će tako ono malo vremena koje uštede možda potrošiti na opuštanje i uživanje, koji se ponekad čine poput luksuza.

Galerija Zaštita za oštre rubove +0 Vrećice sa zatvaračem

Čarobni sapun za mrlje

Iako ih volimo do neba, naši mali nespretnjakovići svakodnevno kući dolaze puni rupa i tvrdokornih mrlja. I dok odjeći s rupama najčešće kažemo doviđenja, za onu s mrljama nerijetko se borimo i više puta kako bismo spasili ono što se spasiti da, pa ih peremo do iznemoglosti. Tu u priču ulazi dm Denk Mit sapun za uklanjanje mrlja koji je mnoge mame preporodio. Taj čistač mrlja skida sve – od onih lakših mrlja poput sladoleda i trave do onih težih, masnih koje nam zadaju glavobolje. Prije negoli ga stavimo na mrlju, sapun i tkaninu važno je dobro navlažiti, a potom ga utrljati u mrlju te ostaviti kratko da djeluje. Rublje je potom potrebno oprati u perilici kako bi učinak bio potpun.



Komprese za grudi

Svaka majka novorođenčeta zna koliko bolne mogu biti grudi i koliko s njima može biti problema dok je dijete još dojenče. Od žarenja, neprestanog masiranja kako ne bi došlo mastitisa, dojenja, pa sve do izdajanja, poticanja mlijeka i pravilne njege. Iako postoje razne kreme koje mogu ublažiti bolne grudi, postoje i komprese koje će pomoći u smanjenju upalnih procesa i boli. Mivolis kompresu iz dm-a dovoljno je staviti u hladnjak te je tako rashlađenu staviti na grudi ako želimo olakšati bol. Ona će poslužiti poput hladnog obloga i pružiti trenutačno olakšanje. Ta kompresa može se i zagrijati i koristiti kao topli oblog koji će potaknuti proizvodnju mlijeka i otvoriti mliječne kanaliće. Mivolis kompresa je multifunkcionalna, a može se koristiti i u slučaju nekih povreda. Ipak, idealna je za novopečene majke koje se svakodnevno bore s bolnim grudima kako bi svojoj bebi osigurale najbolju hranu koju mogu.



Poklopac za povrće i voće

Kako bebe ne jedu puno, prilikom spravljanja kašica najčešće koristimo svega jednu trećinu namirnice, pa tako većina tikvice, rajčice, jabuke ili kruške ostane neiskorišteno osim u slučaju ako ćemo ih i sami koristiti za svoje jelo. Kako namirnice izgube svoju svježinu jednom kada su načete, najbolje bi bilo nekako ih zaštititi. S obzirom na to da led vrećice neće stvoriti vakuum i tako zaštititi namirnicu, u dm-u se mogu pronaći silikonski poklopci za voće i povrće koji će produljiti život svježim namirnicama tako da ćemo ih moći koristiti i drugih dana. U jednom pakiranju nalaze se Profissimo poklopci u dvije različite veličine kako bi mogli zaštititi male i velike namirnice. Vrlo su praktični i jednostavni za korištenje i, što je najvažnije, korisni u očuvanju hrane, pa i novčanika.



Zaštita za oštre rubove

Naša su dječica nestašna. Posebice onda kada su još nestabilna na svojim nogama pa se primaju za svaki dio pokućstva koji im se nađe pri ruci. I dok mi sa zebnjom pratimo svaki njihov korak i pazimo da se ne ozlijede, ona veselo skakuću bez imalo brige. Kako bismo smanjili potencijalnu opasnost koja vreba iza svakog kuta, oštre rubove valja zaštititi gumenim zaštitama koje će u slučaju pada ublažiti nezgodu. Kao trgovina koja u svojoj ponudi ima sve što jednoj bebi i mami treba, u dm-u nisu zaobišli ni tu korisnu stvarčicu. Njihova marka babylove osim zaštite za oštre rubove ima i zaštitu za utičnice jer djeca često znaju raditi baš ono što ne bi trebala. Opreza nikad dosta.



Vrećice sa zatvaračem

Keksići, kolačići, smokići. Kada se spremaju van s djecom, mame moraju uvijek imati nekakve grickalice sa sobom u torbi kako bi njihovi mališani mogli nešto gricnuti kada ih uhvati glad ili želja za slatkim. No pakiranje u kojem dolaze kolačići, keksići ili nešto drugo, često zna biti nezgrapno veliko ili pak već otvoreno. Kako se ne bi mučile s otvorenim pakiranjima koje bi se mogle razasuti po torbi u svakom trenutku, u dm-u se mogu nabaviti vrećice sa zatvaračem. U njih možemo staviti sve grickalice koje naša djeca vole i hermetički ih zatvoriti. Te su vrećice jednostavne za prenošenje hrane i upotrebu, pa će mame zasigurno biti sretne, a naši najmlađi uvijek siti.

Vrećice sa zatvaračem Vrećice sa zatvaračem Foto: Nova Studio
 

Kao pravi prijatelj majki, dm brojne proizvode drži na trajno dobrim cijenama kako bi osigurao da si svaka mama može priuštiti stvari koje će joj olakšati svakodnevicu i učiniti je jednostavnijom. Jednom postavljene, cijene se neće mijenjati iduća četiri mjeseca, tako da ćete moći ostvariti uštedu pri svakoj kupnji. Uz ove korisne stvarčice, život majki sigurno će biti barem malo lakši i ugodniji.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju