Veliki broj djece ima poteškoće u govoru i učenju govora, jer ih njihovi roditelji gotovo čitavo vrijeme drže pred televizorom. Zbog buke četvrtina dječaka te svaka sedma djevojčica teško razumiju roditelje i osobe u svojoj okolini

Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je kako čak četvrtina dječaka te svaka sedma djevojčica, zbog te činjenice ima probleme u govoru, a kao glavni razlog navedena je pozadinska buka, koju stvara televizor i zbog koje je bebama sve teže razumjeti odrasle osobe oko njih.

Čak četiri posto trogodišnjaka nije uopće progovorilo do starosne dobi od tri godine.

Zapanjujuće otkriće istraživnaja jest to, da čak četiri posto trogodišnjaka nije uopće progovorilo do starosne dobi od tri godine. Istraživanje je provela Jean Gross, koja radi pri britanskoj vladi kao savjetnica za govor djece.

Ona je iskazala zabrinutost, ne samo zbog toga što se djecu u najranijoj dobi drži pred televizorom da gledaju program, već i pozadinska buka, koju televizor stvara i koja ometa bebino, ili djetetovo razumijevanje roditelja.

'Naš mozak nije evoluirao da uči od strojeva. Bebe primarno reagiraju na lice i prepoznavanje lica roditelja', tvrdi Gross.

Ona je provela ispitivanje na uzorku od 1000 roditelja te je otkrila kako je većina ispitanih navela kako im televizija radi većinom dana, ili čak konstantno.

Isto tako, otkrila je kako svako deseto dijete ima televizor i u vlastitoj sobi, što prema njezinom mišljenju, stvara samo dodatne poteškoće u razvoju govora kod beba, a pogotovo dječaka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju