Učilica je jedinstvena hrvatska računalna igra za učenje, ponavljanje i savladavanje školskog gradiva namijenjena učenicima osnovnih škola.

Učilica se sastoji od 40.000 pitanja iz obaveznoga školskog gradiva koja su u potpunosti usklađena s nastavnim planom i programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Predmeti su podijeljeni na nastavne cjeline i jedinice, a pitanja su sastavljali učitelji i nastavnici iz OŠ tako da se učenici sa sličnim pitanjima susreću pri pismenim i usmenim provjerama znanja u osnovnoj školi.

Postoji preko 30 formi pitanja i zadataka kao što su: asocijacije, uparivanje, odabir između ponuđenih odgovora, diktata, upisivanje traženog pojma, grupiranje, određivanje točnog redoslijeda, odnosi, periodni sustav, labirint, matematičke tablice i imenovanje slike.

Uz nastavne sadržaje po predmetima Učilica sadrži i brojne izvannastavne cjeline i igraonicu.

Zahvaljujući takvoj metodi sprečava se monotonija ispitivanja te potiče učenike da primjenjuju razne mentalne strategije prilikom učenja.

Uz nastavne sadržaje po predmetima, Učilica sadrži i brojne izvannastavne cjeline pa za vrijem igre djeca mogu naučiti sve o prometnim znakovima u virtualnom naselju, sve o sportovima i sportskim klubovima te naučiti savjete
stručnjaka o zdravome načinu života.

Učilica nije samo učenje i ponavljanje gradiva već i igra pa tu postoji i igraonica sa zabavnim igrama, mogućnost
komuniciranja s drugim igračima, učenje tipkanja na tipkovnici i još puno toga.

Uz Učilicu se uči vizualno i kroz igru, a pedagoški stručnjaci ustvrdili su kako znanje i iskustvo usvojeno na taj način znatno dulje ostaje u sjećanju. Učilica je proizvod kojim se proces učenja i provjere znanja na originalan i zanimljiv način pretvara u aktivnost u kojoj djeca uživaju.

Mala Učilica za predškolski uzrast!

Mala Učilica je edukativna interaktivna igra namijenjena djeci predškolskog uzrasta. Sastoji se od sedam cjelina koja su djeci prezentirana na zanimljiv i zabavan način. To su slova, brojevi, priroda, društvo, promet, boje i glazba, te odnosi među predmetima.

Cilj Male Učilice je učenje kroz igru i zabavu. Predškolci će se kroz zabavnu i zanimljivu priču, prvo upoznati s edukativnim sadržajima, koje oni zatim kroz igru, ponavljanje i učenje, usvajaju i prije samog susreta s tim pojmovima u školi.

Roditelji o Učilici!

'Odkako Marko koristi CD Učilicu ima puno bolje ocjene u školi, a i naša cijela obitelj rado zajedno provodi puno zabavnih i poučnih trenutaka uz Učilicu.'

Mama Marka iz 6. b

'Drago mi je da je se netko dosjetio napraviti ovako poučnu i zabavnu računalnu igru te da moja djeca više ne moraju gubiti vrijeme na nasilinim igrama u kojima se samo puca i ubija. Kupio sam Učilice za sve troje moje djece i namjeravam je i u budućnosti kupovati jer su djeca jako zadovoljna.''

Tata Maje i Ante

'Meni je najbolje što u Učilici nakon što na brzinu ponovim školsko gradivo za sutrašnji test mogu u virtualnom naselju voziti bicikl u pravim prometnim situacijama.'

Matija B., 4.c

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju