'Vi i vaš suprug ne vodite ljubav već mjesecima, oboje ste neispavani i nervozni, nemate volje čak ni za razgovor, jutro počinjete prijekornim pogledima... poznato vam je? E pa niste jedini koji dijelite krevet s djecom, a sjetite se, vjerovali ste kako ste u pravu!

Kako smo uopće pristali na takvo što, pitaju se roditelji? Evo nekoliko najčešćih razloga:
Počeci su naravno najslađi. Kada to malo stvorenje, plod vaše ljubavi uđe u vaš život, želite biti s njim 24 sata na dan, što uključuje i noći kada ga odlučite staviti pokraj sebe i uživati u tim divnim mirisima, blagosti i spokoju koji vam dijete pruža.
Ignorirate i savjete stručnjaka koji upozoravaju na opasnost zajedničkog spavanja po dijete ( gušenje u snu ). Doduše takva upozorenja najčešće se odnose na roditelje alkoholičare, narkomane, a kako vi to niste i dalje imate izliku biti u pravu. A uostalom vjerujete svojoj intuiciji i majci prirodi koja vašu podsvijest stalno drži budnom.

Mlade majke dojilje često iniciraju spavanje s djetetom, jer buditi se i ustajati  tri do četiri puta noću kako bi nahranile dijete zamorno je i iscrpljujuće.
Zaposlene majke, pak, uvjerene su kako im je spavanje s djetetom kompenzacija za vrijeme koje nisu provele s njim.
U tim prvim mjesecima vi i vaš suprug u potpunosti ignorirate potrebu za seksom i intimom, uvjereni ste kako vam ništa ne nedostaje. Kada o tome pričate s prijateljima i rodbinom nailazite na nerazumijevanje, oni vas upozoravaju na posljedice, no vi se nasmijete tim njihovim ' budalaštinama'.
Da, da ali kako se kaže’ tko se zadnji smije najslađe se smije’! Kada vaše dijete navrši godinu dana, a vi se poželite intime, vođenja ljubavi u privatnosti, SHVATITE KAKO JE TO NEMOGUĆE !!!!

Tad se odlučite priviknuti dijete na vlastiti krevet. No, tek je  tada najgore; noćima ne spavate od vriske i plača djeteta koje želi k vama i toliko ste ogorčeni da naposljetku popuštate. Ponovno ste u krevetu s djetetom, ponovno bez intime i vaš brak zapravo pati.
Iskustva roditelja dvoje ili više djece kojima se ovakav scenarij događao uistinu su teška. Priznaju kako su u potpunosti izgubili intimu, želju jedno za drugim i zapali u krizu.
Kako se vama takav scenarij ne bi dogodio reagirajte na vrijeme, odvajajte dijete od prvih dana života u njegov vlastiti krevetić. Imate pravo na igru s njim, na uživanje, to vam nitko ne brani, ali red mora postojati.
Poslušajte savjete iskusnijih i naravno stručnijih osoba. Jedino na takav način očuvat ćete vaš brak, a vaša djeca bit će sretnija i zadovoljnija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju