Marco Mengoni pobijedio je na 73. izdanju kultnog talijanskog festivala Sanremo i u svibnju će predstavljati Italiju na Eurosongu u Liverpoolu.

  Galerija Marco Mengoni je pobjednik Sanrema Marco Mengoni je pobjednik Sanrema Marco Mengoni je pobjednik Sanrema +0 Marco Mengoni je pobjednik Sanrema

Među 28 konkurenata posljednjeg dana festivala koji je trajao pet dana on je zauzeo prvo mjesto s pjesmom "Due Vite". Ovo mu je druga pobjeda na Sanremu, nakon 2013. godine i pjesme "L'essenziale".

Pjevač koji je bio favorit od samog početka pobjedu je posvetio svim ženama koje su prisustvovale festivalu i koje su, kako je rekao, na pozornicu donijele prekrasna djela.

Spot za baladu "Due vite", koji je objavljen prije pet dana, već ima osam milijuna pregleda.

Pjevač rođen 25. prosinca 1988. godine, proslavio se 2009. godine kada je pobijedio u trećoj sezoni talijanskog talent showa X Factor. Otada je u Italiji prodao više od 2,8 milijuna nosača zvuka.

Marco Mengoni je pobjednik Sanrema Marco Mengoni je pobjednik Sanrema (Foto: Profimedia)

Tijekom karijere dobio je nekoliko nagrada, među kojima je i MTV Europe Music Award za najboljeg europskog izvođača 2015. godine, čime je postao prvi talijanski izvođač koji je osvojio tu nagradu.

Marco Mengoni je pobjednik Sanrema Marco Mengoni je pobjednik Sanrema (Foto: Profimedia)

Za glazbu se počeo zanimati od malih nogu. Otkrio je karaoke i pjevao kada ga nitko nije gledao jer je bio sramežljiv.

Jednog su me dana roditelji čuli kako pjevam i odlučili me poslati na satove pjevanja. Uskoro sam naučio da glazba nije tako lagana kako sam mislio da je, moram sam puno toga naučiti... Tehnike disanja, facijalne ekspresije, glazbene ljestvice, razne vokalizacije kako bih poboljšao svoj glas, ispričao je svojedobno.

Let 3 je pobijedio na Dori, a publiku su osvojili pjesmom, koreografijom i kostimima u svom stilu Let 3 na Dori Let 3 na Dori Let 3 na Dori +3 Let 3 na Dori

U subotu je odjeven u crni prsluk sa zlatnim detaljima i crne hlače oduševio obožavatelje kultnog festivala koji su izrazili zadovoljstvo je je pobjedu odnio, kažu, kvalitetan pjevač s lijepom pjesmom. Jeste li je već poslušali?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju