Riječka grupa Let 3 pobijedila je u subotu navečer na Dori, hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, s pjesmom "Mama ŠČ!" i predstavljat će Hrvatsku u svibnju na Eurosongu u Liverpoolu.

Galerija Let 3 na Dori Let 3 na Dori Let 3 na Dori +3 Let 3 na Dori

Let 3 su pobjednici Dore 2023., prema glasovima žirija i publike, a pjesma "Mama ŠČ!" osvojila je ukupno 279 bodova.

Autori pobjedničke skladbe su Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović.

Članovi benda nastupili su odjeveni u stilizirane vojne uniforme i našminkani, a još prije nastupa privukli su pažnju došavši pred dvoranu na velikom zelenom traktoru na kojem je svjetlima bilo ispisano "ŠČ".

Kada su izašli na pozornici članovi benda bili su odjeveni u duge, raznim motivima i uzorcima ukrašene, kapute koje su kasnije skinuli i pokazali drugi dio kreacije za Doru - prozirne, svjetlucave kombinezone ukrašene resicama, u kombinaciji s čizmama na visoku potpeticu.

Mnogi fanovi natjecanja složili su se da je njihov nastup imao sve potrebno za uspjeh, od pjesme, preko kostima pa sve do koreografije i cjelokupnog scenskog nastupa.

Njihove kreacije sašio je Krojački studio Loretta, a autorice kostima su Lana Letović Perčin i Manuela Paladin Šabanović. Bend je ranije surađivao s hrvatskim dizajnerima. Iza njih je, između ostalog, suradnja s dizajnerom Ivicom Skokom kao i s makarskom dizajnericom Marinom Šimić Obradović koja je za njih radila kostime na temu četiri jahača apokalipse.

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, Dora, održan je na pozornici sportske dvorane "Marino Cvetković" u Opatiji, gdje se predstavilo 18 izvođača.

Prestižnu statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, riječkoj grupi Let 3 na pozornici je uručila prošlogodišnja pobjednica Dore Mia Dimšić.

Mia Dimšić na Doru je stigla u haljini s visokim prorezom koja ne prolazi neprimijećeno Mia Dimšić na Dori - 1 Mia Dimšić na Dori - 3 Mia Dimšić i pobjednici Dore +0 Mia Dimšić na Dori

Na drugom mjestu našao se ženski vokalni ansambl Harmonija disonance s pjesmom "Nevera (Lei, Lei)" koja je osvojila ukupno 155 bodova, dok se na trećem mjestu našla pjesma "Lost and Found" splitske grupe The Splitters s 110 bodova. (Hina/Ma.B.)

Let 3 na Dori Let 3 na Dori (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju