U obitelji Marije Miholjek 25. prosinca ne slavi se samo Božić. Voditeljica Dnevnika Nove TV rođena je na Božić pa je slavlje u njezinu domu na taj blagdan uvijek dvostruko. Otkad je bila dijete, Božić je bio dan koji se u Marijinoj obitelji željno iščekivao, baš kao i danas kada kao mama, u svoje dvoje djece koje ima sa suprugom Borisom Miholjekom prepoznaje sebe.

Galerija Marija Miholjek voditeljica je Dnevnika Nove TV Marija Miholjek i Saša Kopljar Saša Kopljar, Marija Miholjek, Romina Knežić i Petar Pereža +3 Marija Miholjek 2006. godine

Božić je uvijek dan koji nosi posebnu radost i nadu. U ovom užurbanom tempu života nastojim njegovati i ne izgubiti neke lijepe običaje koje pamtim iz djetinjstva. Ovo su mi najdraži dani u godini, a imati rođendan na sam Božić stvarno je lijep osjećaj i zapravo najljepši dar, kaže nam Marija Miholjek, voditeljica Dnevnika Nove TV.

Od onog lijepog što će pamtiti u 2022. u poslovnom smislu svakako je preseljenje u novu zgradu u Buzinu, pripreme za prelazak u novi studio i taj prvi dan i prvi Dnevnik koji su Saša Kopljar i ona vodili s nove adrese.

Saša Kopljar, Marija Miholjek, Romina Knežić i Petar Pereža Saša Kopljar, Marija Miholjek, Romina Knežić i Petar Pereža (Foto: Grgo Jelavic/Pixsell)

Privatno, pamtit ću obiteljska putovanja. Jedno proljetos u predivnu Škotsku. Oduševila nas je i prirodom i ljudima koji su redom imali samo lijepe riječi za Hrvatsku. A ove smo godine prvi put vidjeli i kako izgleda ljeto u planinama.

Pamtit ćemo godinu za nama svi zajedno, naravno, i po brončanim Vatrenima.

Od želja... u 2023. samo neka je zdravlja, da smo svi zdravo i dobro. To od srca želim i svim čitateljima! poručuje Marija. Vatreni su svakako obilježili 2022. godinu, a Svjetsko nogometno prvenstvo, dodaje voditeljica, pratilo se uz puno navijanja i nervoze, i kod kuće i na poslu. U redakciji informativnog programa Nove TV posebno je burno i glasno bilo protiv Brazila.

Penali traju, a treba ići u studio. Kad smo pobijedili, bilo je i vriske i pjevanja. Na dan dočeka u Zagrebu bili smo i na trgu, baš kao i 2018. Jedan ljetni, jedan zimski doček. Oba za pamćenje, otkriva.

Marija Miholjek jedno je od omiljenih i najprepoznatljivijih lica informativnog programa i Nove TV, ali i televizijskih lica u Hrvatskoj općenito.

Gledatelji vole njezinu srdačnost, toplinu i profesionalizam. Rođena Đakovčanka u televiziju se zaljubila još kao dijete. Prve televizijske korake napravila je prije 20 godina u Osijeku, a ta ljubav i dandanas traje. Na tom je putu, zajedno sa svojim kolegama, koračala od prvog Dnevnika 2005. do danas.

Marija Miholjek 2006. godine Marija Miholjek 2006. godine (Foto: Petar Glebov/Pixsell)

Hvala puno na lijepim riječima. Zajedno smo dan po dan gradili naš Dnevnik i nisu nam baš davali puno šansi na samom početku. Međutim, upornost i trud došli su na svoje, gledatelji su nam dali povjerenje i na nama je da ga svaki dan iznova opravdamo. Mislim da je u svakoj profesiji, tako i našoj, najvažnije da ti je stalo do onoga što radiš, da uvijek nastojiš još malo bolje, ističe.

"Nema nikakve velike tajne"

Da svoj posao itekako dobro rade, ekipi Dnevnika Nove TV svakako je potvrda i nominacija za nagradu Zlatni studio Jutarnjeg lista, u kategoriji Najbolja TV emisija, a glasanje je u tijeku. Dnevnik Nove TV već neko vrijeme ide iz novog studija u novoj zgradi, a Marija kaže kako je osjećaj prvi put voditi Dnevnik iz novog studija bio – sjajan.

Ma cijeli je dan atmosfera u redakciji bila odlična! Danima prije toga dolazili smo na probe i jedva smo čekali da krenemo. I s emitiranjem i s vožnjom stola. Jedno od najčešćih pitanja o novom studiju mi je 'Vrti li se stvarno taj stol?' Vrti, vrti! Baš kao i onaj prvi Dnevnik prije 17 godina, i prvi Dnevnik iz nove zgrade itekako ću pamtiti, govori. Šarmantna voditeljica gledateljima je ugodna i oku, ni osmijeh joj nikada ne silazi s lica i svi primjećuju njezinu vedrinu i pozitivan duh. Marija kaže kako to može zahvaliti i dobroj atmosferi na radnom mjestu.

Okružena sam s puno kolega koji će i kad je najveća strka sve okrenuti na humor (Saša Kopljar na prvom mjestu), a kažu da su pozitiva i dobro raspoloženje zlata vrijedni i za mladolikost. A za pozitivan duh... Nema nikakve velike tajne, jednostavno svatko od nas ima svoju osobnost, ali ako me nešto život naučio to je da i mnoge ne baš lijepe situacije, kad nam se na prvu sve čini užasno, znaju uroditi barem zrnom pozitive. Ako ništa drugo, budu nam škola za ubuduće, smatra.

Čista otmjenost: Marija Miholjek u haljini koja bi osvojila svaki crveni tepih Marija Miholjek na polufinalnoj večeri nagrada Emmy u Dubrovniku - 3 Marija Miholjek na polufinalnoj večeri nagrada Emmy u Dubrovniku Marija Miholjek na polufinalnoj večeri nagrada Emmy u Dubrovniku - 1 +2 Marija Miholjek na polufinalnoj večeri nagrada Emmy u Dubrovniku - 4

Božić Dvostruko poseban dan: Kakve su osobe rođene na Božić?

U svojoj karijeri imala je trenutke koji su za nju bili posebno emotivni, naročito kada je gledateljima trebala priopćiti vijest koja je i u nju osobno pogodila.

Najteže je bilo oprostiti se od naših kolega. Tatjane Krajač, naše Tajči, našeg omiljenog profesora Milana Sijerkovića, a ove godine i našeg Mislava Bage. To su trenuci koji se teško mogu pretočiti u riječi, priznaje.

Kad ne radi, najopuštenije se osjeća doma. Imaju i kućnog ljubimca, psića Lea, s kojim je uvijek veselo.

Uživam u kuhanju. Pustim si neku dobru glazbu i smišljam što ću kuhati. Ove godine za Božić radim, a slatko vole i doma i na poslu. Saša mi je olakšao odluku koju ću rođendansku tortu napraviti za redakciju. Za razliku od njih, ja sam slani tip, otkrila nam je Marija Miholjek, koja sa suprugom, profesorom glazbenog Borisom Miholjekom, iz 17 godina dugog braka ima kćer Zlatu i sina Bona. Na pitanje kakva je mama odgovara:

Teško pitanje! Mama kao mama, tu je za pomoć, razgovor, zagrljaj. I naravno, za ispunjavanje želja oboma kad je o hrani riječ. Razgovaramo o svemu što ih veseli, ali i onom što ih brine. Istina, kad su trinaestogodišnjaci u pitanju, često i nisu baš raspoloženi za puno priče, sa smiješkom kaže.

Marija Miholjek i Vjekoslav Đaić, urednik Večernjih vijesti Nove TV Marija Miholjek i Vjekoslav Đaić, urednik Večernjih vijesti Nove TV (Foto: Boris Scitar/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju