Zahvaljujući ovoj fotografiji, nepoznata Norma Jeane Baker postala je globalni fenomen i jedna od najpoznatijih holivudskih glumica 20. stoljeća

Ova je fotografija najbolji dokaz da vizualni elementi mogu promijeniti nečiji životni put. Crno-bijela fotografija, naime, prikazuje 20.-godišnju Normu Jean Baker u platnenom džemperu i odgovarajućoj suknji.

Pretpostavlja se da je ovo jedna od prvih fotografija Marilyn Monroe, koja se našla u portfoliju slavne glumice na početku zvjezdanog puta dok je još pokušavala ganjati karijeru modela.

Ona je dospjela u ruke Bena Lyona koji je za filmsku kuću 20th Century Fox tražio nove talente. Norma je ubrzo nakon toga postala planterno poznata Marilyn Monroe, a ostalo je kažu povijest.

Ova rijetka fotografija iz života najpoznatije američke plavuše će se krajem mjeseca naći na aukciji kuće Aldridge & Sons, gdje se pretpostavlja da će dosegnuti cijenu od oko 80 tisuća kuna jer nudi 'unikatan pogled na život mlade djevojke koja će kasnije postati globalni fenomen.'