Zahvaljujući ovoj fotografiji, nepoznata Norma Jeane Baker postala je globalni fenomen i jedna od najpoznatijih holivudskih glumica 20. stoljeća

Ova je fotografija najbolji dokaz da vizualni elementi mogu promijeniti nečiji životni put. Crno-bijela fotografija, naime, prikazuje 20.-godišnju Normu Jean Baker u platnenom džemperu i odgovarajućoj suknji.

Pretpostavlja se da je ovo jedna od prvih fotografija Marilyn Monroe, koja se našla u portfoliju slavne glumice na početku zvjezdanog puta dok je još pokušavala ganjati karijeru modela.

Ona je dospjela u ruke Bena Lyona koji je za filmsku kuću 20th Century Fox tražio nove talente. Norma je ubrzo nakon toga postala planterno poznata Marilyn Monroe, a ostalo je kažu povijest.

Ova rijetka fotografija iz života najpoznatije američke plavuše će se krajem mjeseca naći na aukciji kuće Aldridge & Sons, gdje se pretpostavlja da će dosegnuti cijenu od oko 80 tisuća kuna jer nudi 'unikatan pogled na život mlade djevojke koja će kasnije postati globalni fenomen.'


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju