Sa svakom novom emisijom "Plesa sa zvijezdama" Nove TV, član žirija Marko Ciboci osvajao je simpatije gledatelja kao član žirija popularnog showa. Plesne parove nije štedio britkih i objektivnih komentara koje bi neki možda opisali i preoštrima, no Marko kaže da samo sudi korektno i pravedno te da daje konstruktivne kritike.

Svi smo u showu zbog jednoga, a to je da učinimo show što zanimljivijim, interesantnijim i što gledanijim. Naravno, svi moji komentari vežu se isključivo samo za ples na podiju, a ne za nikoga privatno pa se stoga nadam da i kandidati to tako prihvaćaju, barem do sada jesu, kaže Marko Ciboci čiji životopis uključuje karijeru vrhunskog plesača u mirovini, plesnog pedagoga i magistra hortikulture.

Sada se okušao i kao sudac u showu "Ples sa zvijezdama" Nove TV čije finale gledamo ove nedjelje. Za pobjedu će se boriti Jelena Perić, Pedro Soltz, Sandi Pego i Filip Vidović no sama činjenica da su u manje od tjedan dana uspijevali savladati pojedine plesove, sve natjecatelje već čini pobjednicima.

Marko Ciboci član je žirija u emisiji Ples sa zvijezdama Nove TV - 2 Igor Barberić, Larisa Lipovac Navojec, Franka Batelić i Marko Ciboci (Foto: PR Nova TV)

Za amatere kao što su kandidati u 'Plesu sa zvijezdama' izuzetno je zahtjevno da u šest dana savladaju osnove pojedinog plesa. Mislim da su svi izuzetno talentirani i da samo nijanse odlučuju tko će biti najbolji. Mentori ovdje imaju jako puno posla, a kandidati jako puno volje, znoja i živaca, ističe Ciboci kojeg mnogi prate i na njegovom Instagram profilu na kojem ga se, za razliku od odijela koja nosi u emisiji, može vidjeti i u ležernijim, više sportskim odjevnim izdanjima.

S obzirom da na snimanju showa, ali i kod suđenja na međunarodnim plesnim natjecanjima, 'dress code' zahtijeva odijelo, moram priznati da kada sam kod kuće, više volim ležerna, opuštajuća izdanja, otkriva.

Gledateljima "Plesa sa zvijezdama" nije promaknuo ni Markov atraktivan izgled, a on smatra da je svaka osoba privlačna, bez obzira na dob i spol.

Samo je potrebno da se vodi briga o zdravlju i da je mentalni pristup životu pozitivan, a onda će se sve to reflektirati na van, dodaje plesač s diplomom Agronomskog fakulteta na kojem je završio smjer hortikulture. Između plesa i hortikulture, dodaje, postoji poveznica.

Mislim da im je zajednički definitivno kreativni aspekt. Meni je osobno hortikultura opuštanje za vrijeme slobodnih dana i oporavak psihofizičkog stanja, dodaje. Zbog prirode posla puno putuje te otkriva koji su ga se gradovi i zemlje posebno dojmili.

Marko Ciboci član je žirija u emisiji Ples sa zvijezdama Nove TV - 1 Marko Ciboci je vrhunski plesač u mirovini, plesni pedagog i magistar hortikulture (Foto: PR Nova TV)

Što se tiče plesne produkcije to su uvijek Los Angeles i Las Vegas, a što se tiče osobne preference, to bi onda definitivno bila Azija i Tajland zbog svoje bogate kulturološke prošlosti i načina života lokalnog stanovništva, govori. Kako ono čime se bavi u životu ne doživljava kao posao, Marko ističe kako ni ne mora uzimati predah od posla, no ipak ima neke svoje male rituale i načine opuštanja u slobodno vrijeme.

Kada radite ono što volite, onda to ne smatrate poslom već užitkom. Slobodno vrijeme volim provesti u prirodi ili na nekim fizičkim aktivnostima. Volim i prošetati sa svojim psom i staviti misli na pašu, kaže. Kao plesač s dugogodišnjim bogatim iskustvom osvrnuo se i na izjavu glumca Vincenta Cassela koji je nakon iskustva na snimanju filma "Crni labud" kazao da život baletana, odnosno plesača iziskuje više odricanja od života u svećeničkoj odori.

Ples sa zvijezdama Maja Drobnjaković - 4 Inspirativna priča Maje iz Plesa sa zvijezdama: "S ponosom nosim svoju protezu zbog svih onih koji nisu prošli dobro kao ja"

Haljina Jennifer Grey iz 'Prljavog plesa' imala je po sebi ispisane citate iz Biblije - 2 Let's dance! Najbolji razlozi zbog kojih trebamo plesati kada god nam se pruži prilika

Mislim da bi se svaki plesač složio sa mnom, da odricanje ne postoji u plesu. Jer u trenutku kada kažete da se odričete nečega zbog plesa to znači da morate prestati plesati. Ples nije aktivnost već stil života, smatra. I rekreativno bavljenje plesom vrlo je popularno i mnogo je onih koji upišu neku plesnu školu ili radionicu, ali ima i pojedinaca koji zbog sramežljivosti ili mišljenja da neće biti dobri u tome odustanu od te želje. Marko za njih ima poruku.

Kao jedan od tih, u startu, nesigurnih u sebe, ples mogu sa zadovoljstvom preporučiti kao odličnu aktivnost pomoću koje će ljudi moći ispraviti puno svojih mana, kako fizičkih tako i psihičkih, poručuje.

Finale "Plesa sa zvijezdama" ove je nedjelje, a Marko Ciboci kroz smijeh kaže da nakon završetka showa, show za njega tek kreće.

Imam dosta obaveza, odmah nakon završetka snimanja showa putujem u Dubai i Kuvajt radi plesnih projekata. Također se pripremamo za otvaranje lanca plesne franšize po cijeloj Europi, sa svojim partnerima, koji su mahom svjetski prvaci u latinsko-američkim i standardnim plesovima. Između toga svega, moram nastaviti dalje svoje doktorsko istraživanje, otkriva član žirija showa "Ples sa zvijezdama" Nove TV.

Marko Ciboci član je žirija u emisiji Ples sa zvijezdama Nove TV - 3 'Mislim da bi se svaki plesač složio sa mnom, da odricanje ne postoji u plesu' (Foto: PR Nova TV)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju