Bachata je jednostavna, senzualna i ako se Marka pita, lako se nauči. Zato nam je odlučio malo zapapriti i osim zavodljivih koraka pokazati i one osnovne za energični jive, koji je jedan od najatraktivnijih plesova i ujedno Markov najdraži.

Ples je bez sumnje najljepša fizička aktivnost koja jača naše tijelo i duh. Plesom povećavamo kapacitet pluća, jačamo kardiovaskularni sustav i srce, pa slobodno možemo reći da plesanje čuva našu mladost. Plesanjem se povećava i razina endorfina u našoj krvi, hormona sreće koji poboljšava naše raspoloženje i puni nas samopouzdanjem. Osim što je odlična aktivnost uz koju se centimetri lako gube, ples je prilika da upoznamo nove ljude ili učvrstimo postojeće odnose.

Zna to dobro i Marko, koji je svoj život posvetio plesu i sada svoju ljubav prenosi na sve oko sebe. Za ovu je priliku izdvojio dva plesa koja se često s radošću plešu u njegovoj školi, a uz naš mali tutorijal uz Marka možete zaplesati i u svojem domu. Za to vam je potrebno malo volje, glazba i pomoćnik kojeg baš svatko ima kod kuće.

Zaplešite s Markom bachatu Zaplešite s Markom bachatu Foto: Nova Studio

''Znam da nije najlakše pronaći partnera, možda vam nije u blizini, možda mu se ne da, muškarci nisu baš najskloniji plesu i onda vas spašava Swiffer Sweeper jer je idealan partner za idućih nekoliko koraka koje ću vam pokazati'', kazao je Marko i krenuo s bachatom. Osnovni koraci su jednostavni, važno je savladati ''tap'', korak na koji se ne prenosi težina jer se odmah vraćate na istu stranu. Nakon osnovnih koraka dodao je potez uz koji je s najdražim pomagačem pomeo sav studio. Osim što vam je Swiffer Sweeper odličan plesni partner, idealan je čistač jer početni komplet dolazi s reljefnim vlažnim maramicama koje otapaju prljavštinu te debelim suhim jednokratnim krpicama koje skupljaju svu prašinu, prljavštinu i dlake.

Swiffer Sweeper odličan je plesni partner i još bolji čistač Swiffer Sweeper odličan je plesni partner i još bolji čistač Foto: Nova Studio

Nakon zavodljive bachate Marko je pokazao i osnovne korake za enegični jive. Na ''i'' koljeno ide gore, a na ''jedan'' ili ''dva'' ispucavate nogu. Tome još dodate mali skok na stajaćoj nozi, odnosno na onoj nozi na kojoj vam je težina i dobili ste pravi jive.

Zaplešite s Markom jive Zaplešite s Markom jive Foto: Nova Studio

U videotutorijalu pogledajte kako Marko pokazuje korake koje može naučiti baš svatko i uz to dokazuje da nije uvijek potreban partner za ples kako biste se zabavili uz omiljene ritmove. Zaplešite s nama i uživajte!

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Swiffer po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju