Za Marka Mrkića, kojeg pratimo u ovogodišnjoj sezoni showa Ples sa zvijezdama, ples je velika ljubav više od polovice njegova života. Koje su njegove plesne avanture i kako je uspio ples približiti muškarcima, otkrivamo u nastavku.

Galerija Chio Tip Top s okusom pizze Chio Tip Top Marko Mrkić +16 Chio Tip Top Da prije više od 15 godina jedna mlada djevojka nije bila dovoljno uporna, Marko Mrkić danas vjerojatno ne bio profesionalni plesač. Nekoliko puta ga je pozvala na tečaj plesa, koji je on u tim tinejdžerskim danima nekoliko puta odbio. Mama mu je ipak savjetovala da proba i tu započinje profesionalno odrastanje mladog plesača kojeg svakog tjedna možete pratiti kao mentora u showu Ples sa zvijezdama.

Susret s plesom u paru potpuno me promijenio. Shvatio sam da mogu pokretom interpretirati glazbu, da takvo nešto možeš raditi s bliskom osobom. Kroz ples sam stjecao samopouzdanje i zavolio sam ulogu muškog plesača te odlučio da ovo moram raditi svaki dan, priča nam Marko o razlozima za odabir plesne karijere.

Marko Mrkić Marko Mrkić Foto: Nova Studio/Tibor Marochini

Plesom odali počast voljenom ''ranjenom'' gradu

Jedna od istaknutijih plesnih avantura koju je Marko osmislio i doživio sa svojom plesnom partnericom i djevojkom Anteom zapravo je bila psihološka pomoć njihovim sugrađanima koji su se našli u jednoj od težih životnih okolnosti.

Nakon zagrebačkog potresa, u punom jeku koronamjera, iskoristili su jedinstvenu priliku i neke od najpoznatijih zagrebačkih lokacija pretvorili u plesnu pozornicu. U pustom Zagrebu, bez ijednog prolaznika, na romantičnoj kiši njih dvoje otplesalo je bečki valcer na poznati klasik Ive Robića ''Tebi, grade moj''. Objava te plesne senzacije oduševila je tisuće njihovih pratitelja, a vijest o tom nesebičnom potezu podijelili su i brojni mediji. On i djevojka željeli su plesom odati počast Zagrebu, koji je za njih najljepši, čak i s ''ranama'' nakon potresa.

Vjenčanja nisu mjesto na kojem pokazujem sve što znam

Ponekad Marko ima osjećaj da se od njega kao profesionalca očekuje da pokaže svoje plesno umijeće i u neprofesionalnim situacijama, poput vjenčanja i drugih plesnih događanja. Ali, kaže, voli to držati skromnijim.

Ljepota je u jednostavnosti i nije primjereno da se vjenčanje svodi na to kako ćemo mi odraditi plesni set.

Ipak, u nekim situacijama posluša svoju mamu, koja ga zamoli da otpleše ples s nekom od tetki. Razumije da mnogima puno znači ples s profesionalnim plesačem, a kroz šalu nam kaže kako nije loše osvojiti nekoliko dodatnih bodova u očima obitelji.

Tip Top plesna avantura su i izazovi koje je osmislio za svoje pratitelje

Trenutačno je aktualan Chio Tip Top plesni izazov u suradnji s Intersnackom. Marko je osmislio četiri zanimljiva izazova za svoje pratitelje. Oni najbolji, prema njegovu sudu, osvojit će i vrijedne nagrade. Početni izazov je bacanje Chio Tip Top vrećice u zrak s jednim neočekivanim twistom zbog kojeg nam Marko otkriva da je izvedba tog zadatka i za njega bila izazov.

Marko Mrkić Marko Mrkić Foto: Nova Studio/Tibor Marochini

I preostala tri izazova su vrlo kreativna. Pratitelji će u izvedbi prikazati rekreaciju omiljene koreografije, plesne filmske scene, pa čak i dobro poznate situacije s kućnih tuluma, a Marko će u narednim tjednima otkrivati izazove jedan po jedan i pomno pratiti radove onih koji se odluče na sudjelovanje.

Marko Mrkić Marko Mrkić Foto: Nova Studio/Tibor Marochini

Cijelom Chio Tip Top izazovu Marko se iznimno veseli jer je i u ulozi suca, a kaže kako će prijavljene radove osobno i detaljno pregledati.

Chio Tip Top, kao predvodnik globalnih trendova na našem tržištu, svojim inovativnim pristupom i osluškivanjem potreba potrošača drži visoku tržišnu poziciju u kategoriji. Oblicima i okusima primarno je namijenjen generaciji Z, što ne isključuje uživanje i drugih generacija u jednom od najprodavanijih proizvoda u kategoriji. Tip Top se na hrvatskom tržištu prodaje već gotovo 30 godina, a s krajem 2020. Tip Top se ponosno pridružuje Chio obitelji okusa i postaje Chio Tip Top.

Marko Mrkić Marko Mrkić Foto: Nova Studio

Ideja njegove plesne škole ''Lijeva i desna'' je približiti ples muškarcima

Iako ideja da je plesna škola ''Lijeva i desna'' škola za muškarce nije nikada bila tako definirana, smatra kako su puno postigli u tome da ples približe muškarcima, koji se ne odlučuju na ples tako lako kao žene. Često je imao priliku vidjeti da na tečajeve dolaze muškarci koji imaju i stereotipe o plesu, pa čak i strah, ali smatra kako su tijekom godina uz svoj jedinstveni pristup polaznicima uspjeli muškarcima prikazati ples kao poželjnu vještinu.

Chio Tip Top Chio Tip Top Foto: Nova Studio/Tibor Marochini

Ples je život u malom koji može odvesti na neočekivan put

Smatra kako se ipak bolje slažu plesni partneri koji se već poznaju od prije i bliski su si. Ples ipak podrazumijeva ulazak u osobni prostor, puno dodira i emocija, a prisutne su i tenzije. Ali svjedok je zanimljivom razvoju situacije u kojem je ples, ali i njegov plesni studio, igrao ključnu ulogu. Tri plesna para koja su se upoznala u njegovoj plesnoj školi postala su bračni parovi. Za njega je to dokaz da nikada ne treba imati predrasude i da čak i nešto jednostavno poput rekreacije i zabavnog hobija mogu utjecati na životno važne odabire. Kada utječemo pozitivno na nečiji život, to nas jako veseli, zaključuje Marko.

Chio Tip Top Chio Tip Top Foto: Nova Studio/Tibor Marochini

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Intersnack po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju