Na današnji dan prije 116 godina rođena je holivudska diva Marlene Dietrich. Osim što će zauvijek biti zapamćena kao filmska i kazališna ikona, Dietrich pamtimo i po odličnom i jedinstvenom modnom izričaju

Galerija Marlene Dietrich (Foto: Profimedia) Marlene Dietrich (Foto: Profimedia) Marlene Dietrich (Foto: Profimedia) +6 Marlene Dietrich (Foto: Profimedia) Marlene Dietrich imala je duboku strast prema modi, kako u poslovnom tako i u privatnom životu. U vrijeme kada su bile popularne ženstvene haljine, Marlene je počela promovirati androgeni stil koji je odisao glamurom.

Konzervativno javno mnijenje uspjela je šokirati kada se pojavila u muškom odijelu i muškim šeširom, no ubrzo je bila kopirana jer je mušku odjeću uspjela prilagodila ženskom tijelu.

Jedna je od prvih žena koja je u 30-ima javno nosila hlače te crni smoking.

Nosim muške hlače zato što ih volim i jer se u njima osjećam privlačno. Nije riječ o nekoj sezacionalnosti, izjavila je jednom prilikom Marlene često odjevena u crni smokingi s cilindrom na glavi te leptir mašnom oko vrata.

Taj slobodouman look za žene koji je promovirala hrabra i odvažna Marlene i danas služi kao inspiracija mnogim dizajnerima i brojnim zvijezdama. No, ni ženstvene duge haljine nisu joj bile nepoznanica.

Taj slobodouman "dječački" look za žene koji je promovirala hrabra i odvažna Marlene i danas služi kao inspiracija mnogim dizajnerima i brojnim zvijezdama.

Istinska modna ikona birala je duge, elegantne i jednostavne haljine za svečane događaje dok je za dnevne varijante birala pencil suknje dužine ispod koljena, svilene bluze i šešire koji su bili neizostavan dio njezinog stila.

Zvijezda filmova "Plavi anđeo" i "Maroko" znala je svaki put odabrati savršeni modni dodatak. Bez obzira je li u pitanju bila fedora, beretka ili šešir ikona stila se isticala u gomili sa svojim besprijekornim stilom odijevanja.

SIMBOL BEZVREMENSKE ELEGANCIJE

Marlene Dietrich bila je ljubiteljica boje pijeska, koja je simbol bezvremenske elegancije, baš kao i vječne bunde s kojima je znala upotpuniti elegantan i profinjen izgled.

Krzno je voljela zbog načina na koji se zbog njega osjeća, a posebno jer je s krznom mogla stvoriti dramatičan izgled.

Osim profinjenog stila, Dietrich je bila i neobično lijepa, egzotična i privlačna. Fatalna Marlene imala je savršeno svijetli ten, tanke obrve i ''uspavani'' pogled koji se krio ispod gustih trepavica sa eyelinerom i crvenim ružom.

Prva Njemica koja se probila u Hollywoodu bila je jedna od najviše plaćenihg glumica u svog vremena. Američki filmski institut svrstao ju je među 10 najvećih glumica i zvijezda svih vremena.

Filmsku i modnu ikonu stila koja je bila ispred svoga vremena ćemo, između ostalog, pamtiti po izjavi Oblačim se zbog imidža. Ne za sebe, ne za publiku, ne zbog mode, ne zbog muškaraca.

Marlene Dietrich Marlene Dietrich (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju