Jedan od kultnih predmeta sa seta najpopularnije humoristične serije svih vremena, „Prijatelja“, svakako su ljubičasta vrata sa zlatnim okvirom koja krase unutrašnjost stana Monice Geller.

Ona su se našla kao inspiracija za ormariće za ključeve, liniju kozmetike, tiskana su na majicama, platnenim vrećicama i jastucima, a sada i na maskama za mobitele.

Tako je ovaj ljubičasto-zlatni predmet još jednom pokazao da popularnost Prijatelja ne jenjava ni nakon više od dva desetljeća od prikazivanja kao ni, uostalom, svima nam dobro poznati predmeti iz same serije.

Slika nije dostupna Nismo mogli tražiti više! Make-up kolekcija inspirirana serijom "Prijatelji"

Zanimljivo je da je u originalnoj ideji okvir na vratima u sebi imao ogledalo, no jedan od članova ekipe na setu slučajno ga je slomio. Kako je ipak i dalje izgledao dobro, scenografi su ga odlučili zadržati. I tako je sasvim slučajno „rođen“ jedan od zasigurno najpoznatijih okvira u televizijskoj povijesti.

 

Što se tiče samih maskica za mobitel inspiriranih Monicinim vratima stana, na internetu ih se uistinu može naći u bezbroj verzija, što ručno oslikanih, što u 3D verziji. Primjerice, u internetskoj trgovini Amazon dostupne su već od 50 kuna nadalje.

Slika nije dostupna "Prijatelji": 10 pitanja na koja će znati odgovoriti samo najveći fanovi serije

Posebno nam je pak zapela za oko maskica s internetske trgovine Redbubble koja i nosi poznatu poruku „I'll be there for you“, koja nam je u ovo vrijeme potrebnija nego ikada. Maskica koja će osim estetske dati i praktičnu funkciju zaštite mobitela u ovoj je verziji dostupna za sve iPhone modele po cijeni od 17 eura (129 kn), a može se birati između tvrde plastične verzije i mekane silikonske.

Kultni zlatno-žuti okvir prvotno je u sebi imao ogledalo, no jedan od članova snimateljske ekipe slučajno ga je slomio.

U internetskoj trgovini Etsy može se naći sličnih maskica i za sve druge modele mobitela.

Bilo da ovu maskicu želite nabaviti sebi ili iznenaditi prijateljicu uz simboličnu poruku, znajte da uistinu niste sami. I jedna prijateljica je najveći blagoslov koji bismo mogli poželjeti, a kamoli tek njih šestoro.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju