“Prijatelji” su humoristična serija koja se emitirala na američkoj televizijskoj mreži NBC od 22. rujna 1994. do 6. svibnja 2004. godine. Posljednju epizodu toga četvrtka gledalo je čak 52,5 milijuna Amerikanaca.

Iako je prošlo točno 17 godina od službenog prestanka emitiranja (i 27 godina od početka snimanja), zahvaljujući mnogobrojnim reprizama mnogi imaju osjećaj kao da Monica, Ross, Rachel, Phoebe, Joey i Chandler nikada nisu išetali iz njihovih života.

U središtu radnje serije šestero je prijatelja kojima su život maestralno udahnuli Courteney Cox, David Schwimmer, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc i Matthew Perry, a koji na Manhattanu proživljavaju svoje najzanimljivije trenutke u dvadesetim godinama života.

Slika nije dostupna Sezona 4, ep... Gledatelji odabrali najomraženiju epizodu "Prijatelja"

Matthew Perry i Courteney Cox u seriji Prijatelji Pet razloga zbog kojih je baš Chandler najbolji član "Prijatelja"

U deset sezona serije pratili smo ih kako se zaljubljuju, sastaju i rastaju. Traže posao, grade karijeru, osnivaju obitelj i pronalaze dublji smisao života. Dakako, sve je začinjeno mnoštvom nevjerojatnih i duhovitih situacija koje se pamte i danas.

“Prijatelji” su jedna od najpopularnijih televizijskih serija svih vremena, koja je za televizijsku nagradu Emmy nominirana čak šezdeset i dva puta. Koliko je dobro poznajete? Zabavite se i provjerite svoje znanje u ovom zabavnom kvizu.

Quiz Maker - powered by Riddle

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju