Nakon što je prošle godine objavio, od publike s nestrpljenjem očekivani svoj diskografski prvijenac, Matteo Bocelli, vrsni pjevač i skladatelj, krenuo je na veliku turneju po SAD-u i Europi tijekom koje će posjetiti i Hrvatsku, s ekskluzivnim nastupom 2. srpnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Galerija Matteo Bocelli, sin Andree Bocellija, ovoga ljeta nastupit će u Opatiji - 3 Matteo Bocelli, sin Andree Bocellija, ovoga ljeta nastupit će u Opatiji - 2 Matteo Bocelli, sin Andree Bocellija, ovoga ljeta nastupit će u Opatiji - 4 +1 Matteo Bocelli 2. srpnja održat će svoj prvi koncert u Hrvatskoj

Iznimna nam je čast što se uspješna suradnja s Festivalom Opatija nastavlja i što će Matteo Bocelli ovo ljeto ekskluzivno nastupiti upravo na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Raduje nas što će domaća publika, ali i posjetitelji u Opatiji, imati priliku uživati u zaista sjajnom koncertu, izjavio je Alen Ključe, direktor Star produkcije.

Matteo Bocelli, sin Andree Bocellija, ovoga ljeta nastupit će u Opatiji - 5 Matteo Bocelli 2. srpnja održat će svoj prvi koncert u Hrvatskoj (Foto: Profimedia)

Odrastajući uz svog poznatog oca, nije čudno da je Matteo Bocelli bio okružen zvucima klasične glazbe, ali i hitovima velikana kao što su Frank Sinatra i Whitney Houston te se od ranog djetinjstva glazbeno obrazovao, pohađajući pjevanje i klavir na prestižnom Glazbenom konzervatoriju u Lucci.

Posebno mi je drago što imamo priliku, kao nacionalnu ekskluzivu, na Ljetnoj pozornici u Opatiji 2. srpnja organizirati i predstaviti našoj publici aktualnu svjetsku zvijezdu Mattea Bocellija. Izniman talent koji oduševljava širom svijeta sada po prvi put u Hrvatskoj, i to u divnoj Opatiji. Pozivam sve neka dođu na Ljetnu pozornicu i s nama uživaju u ovoj nezaboravnoj glazbenoj večeri, naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Matteo Bocelli, sin Andree Bocellija, ovoga ljeta nastupit će u Opatiji - 2 Matteo Bocelli sa svojim ocem, slavnim tenorom Andreom Bocellijem (Foto: Profimedia)

Kao pjevač prvi put je privukao pozornost skladbom "Fall On Me", duetom koji je snimio sa svojim slavnim ocem Andreom Bocellijem za njegov album "Si". Ipak, slušatelji su morali pričekati još nekoliko godina prije nego što je perspektivni pjevač započeo s vlastitom glazbenom karijerom. Tek 2020. objavio je svoj prvi singl, prekrasnu ljubavnu pjesmu "Solo", koja spaja elemente klasične arije s pop melodijom i pop izričajem i odmah privukao veliku pažnju svojim talentom.

Nakon tri godine Matteo Bocelli, u ljeto 2023., konačno objavljuje svoj solo album "Matteo", iza kojeg je uslijedio cijeli niz izuzetno uspješnih koncerata po Sjedinjenim Državama, Europi i Australiji s kojima je Matteo Bocelli prerastao u pravu aktualnu glazbenu zvijezdu.

Nick Cave & The Bad Seeds nastupaju 15. listopada u zagrebačkoj Areni Nick Cave & The Bad Seeds na jesen stižu u zagrebačku Arenu

Leteći Gruzijci nastupit će u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu - 5 Spektakularni "leteći Gruzijci" stižu na turneju po Hrvatskoj, nastupit će u četiri grada

Svojim ugodnim i osebujnim vokalom spaja mnoge različite žanrove, krećući se s lakoćom od klasične glazbe preko ugodnog talijanskog baršunastog popa, do izvedbi poznatih svjetskih hitova. Možda je upravo ta lakoća izvođenja koju slušatelji prepoznaju razlog vrlo tople i neposredne interakcije s publikom te je svaki njegov koncert obilježen laskavim epitetom "izuzetne glazbene večeri za pamćenje".

Ulaznice za ovaj ekskluzivni koncert možete kupiti od 27. ožujka od 10:00 sati u sustavu Eventim.hr.

Matteo Bocelli, sin Andree Bocellija, ovoga ljeta nastupit će u Opatiji - 1 Matteo Bocelli nastupa na Ljetnoj pozornici u Opatiji 2. srpnja (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju