Kada se razgovara o najboljim modnim izdanjima s dodjela cijenjenje filmske nagrade Oscar, uvijek se spomene Sharon Stone i kombinacija koju je 1998. godine odjenula za 70. izdanje dodjele.

Galerija Meghan Markle Sharon Stone na dodjeli nagrade Oscar 1998. u legendarnoj kombinaciji Meghan Markle bila je prezenterica na dodjeli nagrada zaklade Endeavour +2 Princ Harry i Meghan Markle

Umjesto raskošne skupocjene haljine, Sharon je na crveni tepih došla u jednostavnoj dugoj lila suknji Vere Wang i jeftinoj muškoj košulji komercijalnog američkog modnog brenda GAP koju je posudila od tadašnjeg supruga Phila Bronsteina.

Sharon Stone na dodjeli nagrade Oscar 1998. u legendarnoj kombinaciji Sharon Stone na dodjeli nagrade Oscar 1998. u legendarnoj kombinaciji (Foto: Profimedia)

Svojim odabirom pozitivno je šokirala modne kritičare koji su redom hvalili njezinu odluku da večernju toaletu zamjeni ovom jednostavnom i šik kombinacijom. Brojne slavne dame i danas je kopiraju, a izgleda da je poslužila i kao modna inspiracija vojvotkinji od Sussexa.

Meghan Markle i prince Harry sudjelovali su na dodjeli nagrada zaklade Endeavour koja se održala u Londonu, a vojvotkinja je bila i jedna od prezenterica.

Meghan Markle bila je prezenterica na dodjeli nagrada zaklade Endeavour Meghan Markle bila je prezenterica na dodjeli nagrada zaklade Endeavour (Foto: Getty Images)

Bijelu košulju, crnu suknju i minijaturnu clutch satensku torbicu s potpisom modne kuće Givenchy kombinirala je sa štiklama-natikačama brenda Aquazzura te nakitom Vanesse Tugendhaft i brenda Ecksand.

Sviđa li vam se kombinacija Meghan Markle?

glasova:

Mnogi su zaključili kako suknja visokog struka možda i nije bila najbolji odabir za lijepu vojvotkinju jer je u kombinaciji s "oversized" košuljom izgledala pomalo nespretno. Međutim, najvažnije je da se trudna vojvotkinja osjeća dobro u onome što nosi pa joj nitko neće zamjeriti pokoji komad krivoga kroja.

Princ Harry i Meghan Markle Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju