Catherine Middleton, princ William, Meghan Markle i princ Harry prisustvovali su forumu kraljevske zaklade koji se održao u Londonu

Galerija Meghan Markle Meghan u Jason Wu haljini i štiklama brenda Aquazzura Princ William, Meghan Markle, Catherine Middleton i princ William +1 Princ Harry i Meghan Markle Na prvom forumu kraljevske zaklade Catherine Middleton, Meghan Markle, princ William i princ Harry odradili su i svoju prvu službenu zajedničku kraljevsku dužnost. Dobro raspoložena četvorka na forumu je razgovarala o razlozima za pokretanje zaklade i ciljevima.

U sklopu razgovora novinari su im postavljali brojna pitanja, a Meghan je iskoristila priliku za iskazivanje potpore inicijativama Me Too i Time's Up koje se bore protiv seksualnog uznemiravanja, zlostavljanja i marginalizacije žena.
Princ William, Meghan Markle, Catherine Middleton i princ William Princ William, Meghan Markle, Catherine Middleton i princ William (Foto: Getty Images)
U kontekstu razgovora o osnaživanju djevojčica i žena jako puno ljudi govori kako bismo trebali pomoći ženama da nađu svoj glas. Fundamentalno se ne slažem s tim jer žene ne trebaju pronaći svog glas, samo trebaju koristiti glas koji već imaju, a ljude treba poticati da ih slušaju. Mislim da u ovom trenutku kada postoje kampanje poput Me Too i Time's up nikada nije bila bolja prilika da nastavimo naglašavati važnost osnaživanja žena i pružanja potpore ženama, kazala je.

Za razliku od svoje buduće šogorice Catherine koja je na dodjelu nagrade BAFTA došla u zelenoj haljini i tako se ogradila od iskazivanja potpore pokretu Time's Up, Meghan je jasno i glasno dala do znanja da sve inicijative koje se bore protiv seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja žena imaju njezinu potporu.
Meghan Markle i Catherine Middleton Meghan Markle i Catherine Middleton (Foto: Getty Images)

Zauzimanje stava po ovom pitanju zasluženo je u drugi plan bacilo njezinu odjevnu kombinaciju koju su Britanci iščekivali sa zanimanjem. Tamnoplavu haljinu koju je dizajnirao Jason Wu kombinirala je sa štiklama brenda Aquazzura u crnoj boji te pokazala da članice kraljevskih obitelji ne trebaju zanemarivati moderne odjevne komade.
Meghan u Jason Wu haljini i štiklama brenda Aquazzura Meghan u Jason Wu haljini i štiklama brenda Aquazzura (Foto: Getty Images/Nordstrom/Harrods/Jason Wu)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju