Mnogi su se ovih dana s pravom zapitali koliko će se Meghan Markle morati promijeniti nakon službenog ulaska u britansku kraljevsku obitelj i hoće li žrtvovati svoje stavove za novu kraljevsku titulu.

Američka glumica koja je nakon vjenčanja za princa Harryja postala vojvotkinja od Sussexa godinama se bavi humanitarnim radom i poznata je kao aktivistica u borbi za ljudska prava.

Zalaže se i za jednakost spolova, a o toj temi govorila je i pred UN-om 2015. godine kao jedna od njihovih ambasadorica za političko sudjelovanje i vodstvo žena. Ponosna sam na to što sam žena i feministica, kazala je tada, a upravo je taj citat Buckinghamska palača stavila u njezinu biografiju na službenoj kraljevskoj internetskoj stranici.

Njezin humanitarni i aktivistički angažman glavni je fokus biografije, pa to u kombinaciji s izdvojenim citatom jasno pokazuje da Buckinghamska palača itekako uvažava njezine stavove.

 

A post shared by The Guardian (@guardian) on

Da neće šutjeti kada su u pitanju važne stvari, dokazala je i na prvom forumu kraljevske zaklade na kojem se pojavila u društvu Harryja, princa Williama i Catherine Middleton.

Tada je u sklopu razgovora iskoristila priliku za iskazivanje potpore inicijativama Me Too i Time's Up koje se bore protiv seksualnog uznemiravanja, zlostavljanja i marginalizacije žena.

U kontekstu razgovora o osnaživanju djevojčica i žena mnogo ljudi govori kako bismo trebali pomoći ženama da nađu svoj glas. Fundamentalno se ne slažem s tim jer žene ne trebaju pronaći svog glas, samo trebaju koristiti glas koji već imaju, a ljude treba poticati da ih slušaju. Mislim da u ovom trenutku kada postoje kampanje poput Me Too i Time's up nikada nije bila bolja prilika da nastavimo naglašavati važnost osnaživanja žena i pružanja potpore ženama, kazala je.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju