Odvjetnica Amal Clooney redovito se nađe na popisima najbolje odjevenih poznatih dama.

Galerija Meghan Markle Amal Clooney u YSL haljini iz 1981. godine Amal u srebrnom kompletu modne kuće Lanvin iz 1967. godine +4 Amal u kompletu iz 1965. godine

Modne kritičare osvojila je svojim zanimljivim stilom odijevanja. Amal se uvijek odjene u skladu s prigodom pa ćemo je tako prilikom odlaska na poslovne sastanke ili sud vidjeti isključivo u decentnim odjevnim komadima jednostavnog i nenametljivog kroja.

Kada pak odlazi na svečana događanja ili razne holivudske zabave, onda daje mašti na volju i često posegne za vrlo efektnom odjećom. Većinu odabranih komada pronalazi na istom mjestu - u londonskom butiku "William Vintage" specijaliziranom za "vintage" odjeću legendarnih modnih kuća.

Amal u srebrnom kompletu modne kuće Lanvin iz 1967. godine Amal u srebrnom kompletu modne kuće Lanvin iz 1967. godine (Foto: Profimedia)

Upravo je "vintage" odjeća tajna njezinog stila. Iako komadi koje nosi često izgledaju kao das u netom izašli iz krojačke radionice modnih kuća i brendova, mnogi su zapravo stari i po nekoliko desetljeća.

Jennifer Lopez i Amal Clooney Jennifer vs. Amal: Tko bolje nosi "odbačenu" haljinu koja je uzrokovala pravu dramu?

Tako je, između ostalog, na božićnu zabavu slavne vizažistice Charlotte Tilbury stigla u srebrnom kompletu modne kuće Lanvin iz 1967. godine, a na premijeri filma "Hail, Caesar!" nosila je predivnu večernju haljinu francuskog dizajnera Yvesa Sainta Laurenta iz 1981. godine.

Amal Clooney u YSL haljini iz 1981. godine Amal Clooney u YSL haljini iz 1981. godine (Foto: Getty Images)

Svoju ljubav prema vintage komadima podijelila je s vojvotkinjom od Sussexa pa je tako i ona posljednjih mjeseci često nosila odjeću iz omiljenog butika slavne odvjetnice.

Catherine Middleton i Meghan Markle Catherine vs. Meghan: Koja se snaha bolje odjenula za primanje u čast svekra?

Meghan je na svoju zabavu povodom rođenja prvog djeteta koju joj je priredila upravo Amal došla u kaputiću kratkih rukava modne kuće Courreges iz 1965. godine. Prilikom posjeta Bristolu vojvotkinja se zabundala u elegnatni crni kaput od kašmira koji također datira iz 60-ih godina prošlog stoljeća.

Meghan u kaputu modne kuće Courreges iz 1965. godine Meghan u kaputu modne kuće Courreges iz 1965. godine (Foto: Profimedia)

Kao što je Bianca Jagger jednom rekla, imati stila znači znati što ti pristaje, tko si i koje su tvoje prednosti. Potrebno je naglasiti svoje prednosti tj. nesavršenstva pretvoriti u prednost. Vjerujem da ‘vintage’ odjeća omogućuje otkrivanje vlastitog stila. Kada kupujete ‘vintage’ odjeću, birajte klasične svevremenske komade s karakterom poput kožnate jakne iz 80-ih, YSL blejzera, kaputa iz 60-ih, dugačke haljine iz 30-ih ili 70-ih.

To su komadi koje ćete stalno nositi i koji podižu svako izdanje.Usudite se biti hrabri i investirajte u ‘statement’ i glamurozne komade za dnevnu ili večernju prigodu koje možete miješati s trenutno popularnim sezonskim komadima, kazala je za Vogue Marie Blanchet, izvršna direktorica butika "William Vintage".

Vojvotkinja u kaputu od kašmira koji datira iz 60-ih godina prošlog stoljeća Vojvotkinja u kaputu od kašmira koji datira iz 60-ih godina prošlog stoljeća (Foto: Getty Images)

10 kombinacija koje bismo rado posudili iz Severininog ormara +0 Severina u haljini brenda Proenza Schouler na 24. Sarajevo Film Festivalu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju