Melania Trump dopratila je supruga Donalda u zgradu američkog Kongresa gdje je predsjednik SAD-a održao govor o stanju nacije

Galerija Melania Trump Melania u odijelu modne kuće Christian Dior Melania Trump +0 Melania Trump dijelila je poklone mališanima Što odjenuti u trenutku kada znaš da će oči svijeta biti uprte u tebe? Melania Trump dobro zna da se sva njezina službena pojavljivanja u javnosti pomno prate, pa se tako sa zanimanjem iščekivao i njezin dolazak na Capitol Hill, gdje je Donald Trump održao govor o stanju nacije.

Prva dama nosila je prekrasno bijelo odijelo modne kuće Christian Dior u kombinaciji sa svilenom bluzom modne kuće Dolce & Gabbana i salonkama Christiana Louboutina.

Svi veliki svjetski mediji nakon njezina pojavljivanja zapitali su kakvu je poruku poslala odabirom bijelog odijela. I dok manjina smatra kako je odabir slučajan tj. motiviran isključivo njezinom željom da se istakne u mnoštvu tamnih odjevnih kombinacija, većina ipak vjeruje kako je u pitanju pokušaj zauzimanja stava.
Melania u odijelu modne kuće Christian Dior Melania u odijelu modne kuće Christian Dior Foto: Getty Images
Naime, bijela se smatra službenom bojom pokreta za ženska prava, pa su nekada sufražetkinje poticale nošenje bijelih haljina. Na Trumpovu prošlogodišnjem obraćanju Kongresu sve članice protivničke demokratske stranke nosile su odjevne komade u bijeloj boji upravo zato da bi odale počast sufražetkinjama i ostalim aktivisticama za prava žena.

Melania Trump dopratila je supruga Donalda u zgradu američkog Kongresa.

Bijelo odijelo nosila je i Hilary Clinton na Trumpovoj inauguraciji, a na nedavnoj dodjeli Grammyja 24 glazbenice održale su emotivan nastup posvećen borbi protiv seksualnog zlostavljanja također odjevene u bijelo od glave do pete.

Mediji ističu da je u ovom slučaju značajan i Melanijin odabir odijela modne kuće Dior koje je dizajnirala Maria Grazia Chiuri, prva žena na poziciji kreativnog direktora tog cijenjenog brenda koja je u svakoj dosad prikazanoj kolekciji lansirala odjevne komade sa snažnim feminističkim porukama.

Melanijin suprug Donald od svoje predizborne kampanje nalazi se na udaru kritika zbog šovinizma koji više ni ne skriva. Prošle godine u Washingtonu je održan prosvjedni marš žena usmjeren protiv njegove politike i šovinističke retorike o kojem se Melania nikada nije javno izjasnila, ali postoji mogućnost da se ovim modnim odabirom tiho ogradila od njegovih stavova.

Jedno je sigurno - o njezinu mudro odabranom odijelu danas priča cijeli svijet.
Melania Trump dijelila je poklone mališanima Melania Trump dijelila je poklone mališanima (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju