Da je teško odoljeti mačjem pogledu, uvjerila se simpatična voditeljica Mia Kovačić, koja je ovo ljeto neplanski postala vlasnica još jednog kućnog ljubimca. Otkrila nam je kako je pala pod šarm sad već poznatog mačka Spocka.

Galerija Mia Kovačić spasila i udomila Spocka +0 Spock kod veterinara

Čim je osvanuo na Mijinu profilu na Instagramu, Spock je pridobio obožavatelje. Zaigrani mačić bijele boje s tigrasto sivim flekama tada je nestašno ''popravljao'' pažljivo složenu dekoraciju. Mia je uz objavu napisala da je maleni Spock spašen iz velike zagrebačke poplave, a sada nam je opisala i kako se to točno dogodilo.

Moja sestra Karla spasila je danas ponosnog člana obitelji Kovačić. Bilo je to za vrijeme one velike ljetne poplave u Zagrebu, očito ga je bujica odnijela te se zaglavio u jednom grmu. Sestra je čula mijaukanje i zapomaganje. Bila je u šetnji sa psom. Vidjela je to malo stvorenje te ga je odmah odnijela u veterinarsku kliniku i oni su pothlađeno mače spasili. Ja sam u tom trenutku bila na Pagu, pa sam dramu pratila telefonski. Dobio je infuziju, lijekove, antibiotike i pravilnu njegu.

Prvotni plan bio je spasiti mačića u nevolji, no spletom okolnosti isti je dan maleni dobio i ime. Kako je s obzirom na to minijaturno tijelo imao izrazito velike uši, njegov ga je veterinar nazvao Spock.

Mia je tada navijala da mačić ostane u obitelji, no odluka je bila da ga udome čim se oporavi. Volim mačke, no moj je raspored jako težak da bih imala životinju. Jež mi odgovara jer on preko dana spava, tako da se vidimo navečer. Lijepo je kad se posvetiš životinjama i kad one nisu usamljene, kazala je Mia.

No očigledno stvari nisu tekle po planu. Spock ih je osvojio i nakon što se oporavio, nisu ga više nisu željeli nikome dati. Ostao je Kovačić, kako Mia kaže, a ostalo je povijest.



On je na relaciji moj stan – stan mojih roditelja jer ne želim da je sam dok mene nema. Dapače, jako voli biti kod 'bake i dide'. Pogotovo je velika ljubav pala kad sam ja bila na Farmi. Na početku je moj tata govorio da ne želi mačku kod sebe. Sat vremena nakon te izjave Spock mu je spavao na prsima i mazio se, priznaje Mia.

Iako zbog svog poslovnog rasporeda nikad nije zamišljala da će imati mačku, Mia ne može biti sretnija što su se svari odvile u nepredviđenom smjeru: On je zaista osebujan. Čas je jako strašljiv, čas jako razigran i radi spačke. Tvrdoglav je i što naumi, to mora napraviti. Ja uvijek kažem da nikada nisam vidjela tako čistu i mirišljavu životinju. Jednostavno je cijeli divan i zanimljiv.

Poznato je da kućni ljubimci unose mnogo veselja u naš život, no zajedno s njima dolazi i velika odgovornost jer osim što zahtijevaju mnogo pažnje, tu su i brojna zdravstvena pitanja kojima se vlasnici moraju baviti. Upravo je zbog toga Mia odlučila podržati edukativnu kampanju ''Dom je tamo gdje je mačka'', kojom je Purina u listopadu, mjesecu kućnih ljubimaca, podizala svijest javnosti o dobrobitima sterilizacije mačaka.

Tijekom te edukativne kampanje sterilizirala sam Spocka. Za sterilizaciju sam se odlučila jer želim Spocku pružiti zdraviji i kvalitetniji život. Sam zahvat bio je bezbolan, a Spock se brzo oporavio i za jedan dan vratio svom uobičajenom mačjem ritmu. Obratila sam pažnju i na njegovu prehranu, pa je Spock prešao na hranu za sterilizirane mačke Pro Plan Sterilized kako bi ostao jednako vitalan kao i prije, objasnila je Mia.



Za sve one koji razmišljaju o tome da postanu vlasnici mačaka, Mia je sažela svoje iskustvo: Mora se znati da su općenito životinje općenito, pa tako i mačke bića uz koja ne možeš biti loše volje i jednostavno djeluju terapeutski. Treba ih redovito voditi veterinaru i pravilno hraniti. Savjetujem da ih steriliziraju, odnosno kastriraju jer im time zaista produljuju život i čuvaju ih od raznih bolesti. Naš je prosjek daleko ispod europskog, pa bismo zaista trebali poraditi na tim brojkama i biti savjesni. Naravno, uvijek govorim da treba udomiti životinje i na taj način ih spasiti. Što više treba smanjiti broj napuštenih životinja, a ovo je sve dobar put ka tome. Na kraju krajeva, kad životinji daš ljubav, ona ti to doživotno višestruko vraća.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Purina po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju