Mama Jelena Šoštarić iz Sesveta izrađuje personalizirani pribor za jelo sa svima dragim motivima među kojima su najpopularniji Minnie Mouse i Mickey Mouse te čarobni jednorozi. Nazvala ga je Minimojzi, a vole ga i djeca i odrasli

Galerija Unikatni pribor za jelo Minimojzi koji izrađuje mama Jelena Šoštarić - 8 Unikatni pribor za jelo Minimojzi koji izrađuje mama Jelena Šoštarić - 2 Unikatni pribor za jelo Minimojzi koji izrađuje mama Jelena Šoštarić - 7 +5 Unikatni pribor za jelo Minimojzi koji izrađuje mama Jelena Šoštarić - 6 Prije pet godina kada sam rodila kćer počela sam razmišljati o ideji personaliziranih stvari za djecu koja mi se jako svidjela. Počela sam istraživati na kojim bi se sve zanimljivim stvarima moglo nalaziti njeno ime. Tako sam naišla na ideju ukrašavanja pribora za jelo s imenom.

Mama Jelena Šoštarić iz Sesveta izrađuje najslađi personalizirani pribor za jelo sa svima dragim motivima među kojima su najpopularniji Minnie Mouse i Mickey Mouse te jednorozi

Prvo sam izradila žlicu s motivom lika Minnie Mouse za svoju kćer, sve do danas ta žlica stoji u ladici. Nakon toga sam napravila nećakinjama kao poklon za rođendan. Poslikala sam radove te ih objavila na društvenoj mreži. Prijateljica je vidjela objavu i naručila nešto za svog dječaka. Sjećam se te prve narudžbe, velikog uzbuđenja i straha kako će ispasti. Na veliku radost, prijateljica je bila jako oduševljena, a i svi koji su vidjeli slike te su se narudžbe počele nizati, priča Jelena Šoštarić koja izrađuje personalizirani pribor za jelo Minimojzi. Po struci fizioterapeut, ova 31-godišnja mama iz Sesveta nikada se nije vidjela u tome poslu i uvijek je težila samostalnom radu.

Oduvijek sam bila kreativna te sam se tražila u kreativnom svijetu, kaže.

Zašto baš Minimojzi za ime brenda?


U vrijeme kada sam smišljala ime za brend, kći je gledala crtić u kojem je jedan klaun često izgovarao riječ 'minimoji' i ta riječ mi je ušla u uho. No nešto je nedostajalo. Jedne noći samo mi je došlo - Minimojzi. I pokazalo se kao pun pogodak. Riječ je lako pamtljiva. Čak se sjećam, na početku svega, kada bi me poznanici sreli, znali su me zazvati 'Hej, Minimojzi', sa smiješkom otkriva.
Unikatni pribor za jelo Minimojzi koji izrađuje mama Jelena Šoštarić - 2 Unikatni pribor za jelo Minimojzi koji izrađuje mama Jelena Šoštarić Foto: Zadovoljna.hr

Pribor za jelo ukrašava polimernom glinom koja se stvrdnjava pečenjem te postaje fiksna. Vrlo ju je lako modelirati te je najsličnija plastelinu. Minimojzi se odlikuju detaljima i vjernosti izgleda likovima. To je ono što Jelenin pribor za jelo čini posebnim i unikatnim.

U početku je Minimojzi bio više orijentiran na djecu, ali s vremenom se potražnja proširila i na odrasle. Djeca često svojim odgojiteljicama u vrtiću poklanjaju šalice s likom životinjice koju nosi ime grupe u kojoj radi. Najpopularniji motivi su Minnie Mouse i Mickey Mouse te jednorog.

Jelenin radni dan traje i po 18 sati. Veliki dio dana otiđe na dogovore s kupcima oko detalja jer je svaki ukrašeni dio unikat i potpuno personaliziran.

Koliko su Jelenini Minimojzi traženi, govori činjenica da se rok izrade produljio na dva tjedna te postoji lista čekanja. Vrlo je popularno poklanjati ih za rođendane te krštenja.

Cijene variraju ovisno o motivima, one za pribor za jelo iznose od 30 do 50 kuna, dok su šalice i ostali veći jedući pribor od 50 do 80 kuna.
Minimojzi šalica Minimojzi šalica (Foto: Ana Bunčić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju