Ove godine obilježava se 25 godina od emitiranja prve epizode serije Prijatelji, jednog od najgledanijih sitcoma svih vremena, a brojni brendovi tu su priliku itekako znali prepoznati.

Tako nam Primark, uz obilje drugih proizvoda, donosi mirisne svijeće uz koje će ponovno gledanje omiljenih epizoda serije biti još posebnije i zbog kojih ćemo jedva dočekati hladnije dane, toplu dekicu i svjetlost koju pružaju ove posebne svijeće.

U ponudi su tri različita motiva svijeća, a svaka od njih može gorjeti do 16 sati, što je sasvim dovoljno za odgledati gotovo dvije sezone Prijatelja, zar ne?

Prvu od njih krasi samo jednostavan natpis Friends, a svojim crvenim nijansama sjajno će se uklopiti u jesenski i zimski dekor.

Poznata rečenica How you doin'?, zaštitni znak svima nam dragog Joeya kojeg bismo i sami poželjeli za prijatelja, također je jedan od motiva na mirisnoj svijeći. Tom je rečenicom zavodnički pristupao ženama, a kada je jednom pokušavao objasniti svojim prijateljicama kako to točno čini, ni one nisu ostale imune na njegov šarm.

Pidžame inspirirane serijom Prijatelji Za vas i vašu Monicu (ili Rachel): Preslatke pidžame napravljene za najbolje prijateljice

Inače, kao pripadnik talijanske nacionalne manjine u New Yorku, Joey je standardni izraz How are you doing? prilagodio ozračju obiteljskog doma u kojem je odrastao, a kasnije se taj isti izraz često počeo koristiti u popularnoj kulturi američkog podneblja, i to najčešće vrlo stereotipno uz likove mafije potekle sa Sicilije, uz nezaobilazni talijanski naglasak.

Izraz We were on a break! zasigurno je jedna od najpoznatijih rečenica ikada izrečenih u kultnoj seriji.

Izgovorio ju je Ross kada je uslijed svađe s Rachel, koja je bila posljedica udaljavanja para i njezina neprestana bliskog rada s Markom kao i Rossove nesigurnosti, priznao svojoj dotadašnjoj djevojci da je noć proveo s drugom ženom. Večer prije Rachel mu je rekla da joj treba stanka od njihove veze, a Ross je to doslovno shvatio. I tako je nastala jedna od rečenica zauvijek zapisanih u televizijsku povijest.

Primark nudi svijeće s motivima iz \ Primark nudi svijeće s motivima iz \"Prijatelja\" (Foto: Primark)

Zapalite li u svome domu svijeću s ovim natpisom, pravi obožavatelji Prijatelja odmah će je prepoznati, što ujedno može biti i sjajna polazna točka za razgovor o ljubavnim odnosima.

Inače, svaka od staklenki u kojima se nalazi svijeća ukrašena je prigodnim motivima poput njujorških taksija, okvira s vrata Monicinog stana, jastoga (jer, sjećate se, Pheobe je rekla Rossu da je Rachel njegov jastog), horizonta s pogledom na New York i slično, a boje možete birati u skladu sa svojim interijerima.

Cijena svake svijeće iznosi 2 funte, odnosno 17 kuna.

Primark nudi svijeće s motivima iz \ Primark nudi svijeće s motivima iz \"Prijatelja\" (Foto: Primark)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju