Najnagrađivanija hrvatska slastičarka Mirjana Špoljar i jedini proizvođač margarina u Hrvatskoj, tvrtka Zvijezda, započeli su dugoročnu suradnju.

Špoljar je svojim jelima oduševila brojna poznata imena i svjetske veličine poput Stinga, Boba Dylana, Depeche Modea, Orlanda Blooma, Chrisa Reu, Briana Ferryja, španjolske, tajlandske i britanske princeze, brojne prinčeve, careve i diplomate, Garyja Kasparova, a sada će njezini recepti postati dostupni svima.

Svakog mjeseca na ambalaži Zvijezdina asortimana margarina, ključnog sastojka svih ukusnih delicija, kupci će pronaći recepte za slastice gospođe Špoljar. Uz kombinaciju vrhunskog proizvoda i vrhunskih recepata, uspjeh je zagarantiran.

Torta s narančom i marcipanom by Mirjana Špoljar

Sastojci:

BISKVIT
jaja 5 komada
šećer kristal 13 dkg
vanilin šećer 2 dkg
brašno glatko 13 dkg
bademi mljeveni 5 dag
kakao 5 dag
mlijeko 0,5 dl
ulje 0,5 dl
sok od naranče 0,5 dl

KREMA
slatko vrhnje 2 dl
čokolada 80% kakaa 30 dkg
Zvijezda stolni 20 dkg

MARCIPAN
ribana korica naranče 5 dkg
marcipan 15 dkg

PRIPREMA

BISKVIT: jaja miješamo sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Dodamo prosijano brašno, kakao i badem. Lagano miješamo da se smjesa sjedini te zatim dodamo mlijeko, ulje i cijeđeni sok naranče. Smjesu ulijemo u kalup za tortu te pečemo u pećnici prethodno ugrijanoj na 180 °C cca 15 minuta. Biskvit ohladimo

KREMA: slatko vrhnje i ribanu čokoladu topimo na pari dok se čokolada potpuno ne rastopi. Miješamo dok se čokolada i vrhnje ne spoje u homogenu smjesu, te stavimo 5-10 minuta da se malo prohladi. U mlačnu smjesu dodamo Zvijezda stolni sobne temperature i miješamo dok se sasvim ne otopi. Kremu stavimo da odstoji 30 min u hladnjaku.

MARCIPAN: na ohlađeni biskvit namažemo tanki sloj kreme i zalijepimo razvaljani marcipan u koji je umiješana ribana korica naranče. Preostalu dobro ohlađenu kremu stavimo na marcipan. Tortu stavimo u hladnjak 3-4 sata da se dobro stistne, pa glaziramo čokoladnom ocaklinom ili je završimo tučenim slatkim vrhnjem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju