Tijekom Modnog tjedna u Milanu poznati talijanski brend Missoni iskoristio je modnu pistu kao političku platformu te poslao snažnu poruku i podržao prava žena

Naime, više od 40 modela zakoračalo je Missonijevom pistom noseći pletene ružičaste kape s mačjim ušima zvane "pussyhats". Upravo su takve kape nošene tijekom Ženskog marša na Washington krajem siječnja.

Ovom solidarnom gestom na kraju revije Missoni je podržao prava žena, što je bilo iskazano prije samog početka modne revije.

'U nesigurnim vremenima osjećam potrebu za prepoznavanjem veze između nas koja nas čini snažnima i sigurnima. Veza koja ujedinjuje one koji poštuju sva ljudska prava.'

--'Angela Missoni'

Angela Missoni komunicira ženstvenost našeg vremena, spremna suočiti se s konfliktima i dilemama našeg suvremenog društva – uvjeti, potrebe i prava svih žena i manjina, navedeno je u informacijama prije Missoni showa.

 

A post shared by Cindi Leive (@cindi_leive) on

Osim modela, gosti su također dobili svoj primjerak pussyhat kape te je na kraju cijeli prostor bio pun gostiju koji su nosili kape u znak solidarnosti.

Dizajnerica brenda poznatog po pletivu, Angela Missoni, pojavila se na pozornici kako bi poslala vrlo snažnu poruku.

U nesigurnim vremenima osjećam potrebu za prepoznavanjem veze između nas koja nas čini snažnima i sigurnima. Veza koja ujedinjuje one koji poštuju sva ljudska prava. Molim vas da se pridružite meni i mojoj obitelji na ovoj pisti te pokažimo svijetu da je modna zajednica ujedinjena i neustrašiva, kazala je Missoni.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju