Neće se dogoditi ništa strašno ako preskočite koji dan za čišćenje ovih stvari i površina, ali ne treba zaboraviti da redovito održavanje higijene doma olakšava život i unaprijeđuje zdravlje svih ukućana.

1. Radne plohe u kuhinji
Na radnim plohama u kuhinji čistimo hranu i sjeckamo namirnice za pripremu obroka, odbacujemo torbu, ključeve, poštu i brojne druge stvari. Ne čudi da ova mjesta mogu biti vrlo prljava. Upravo zato trebali bismo je počistiti i dezinficirati svakog dana. Pripazite samo da koristite svježu spužvicu ili maramicu na različitim površinama kako bi izbjegli širenje bakterija s jednog mjesta na drugo.

2. Tuš kabina
Najlakši način da smanjite kamenac i mogućnost nastanka plijesni u kupaonici jest da ju čistite svaki dan. Ovo se osobito odnosi na tuš kabinu koju bi nakon svake upotrebe trebalo prebrisati i osušiti.

Slika nije dostupna Trik od 10 kuna za najlakše čišćenje kuhinjskih i kupaonskih fuga

3. Umivaonik
Bakterije s ruku se nakon pranja zadržavaju na stranicama umivaonika. Vjerujte, tamo su iako ih ne možete vidjeti opaziti golim okom. Da bi spriječili nakupljanje prljavštine, bilo bi dobro oprati umivaonik svaki dan, a tako ćete eliminirati potrebu i da intenzivno ribate kamenac s ove sanitarije.

4. Prljavo posuđe

Skoreni ostaci od hrane otežavaju nam pranje posuđa, te iziskuju veću potrošnju vode za obavljanje ovog posla. Uz to privlače neželjene insekte u našu kuhinju. Upravo zato dobro je oprati suđe neposredno nakon korištenja, te ne odgađati taj zadatak.

Slika nije dostupna Leglo bakterija: Pet najprljavijih predmeta u domu koje diramo svaki dan

5. Kuhinjski pod
Ako ste kuhali, velika je vjerojatnost da vam je ispao kakav komadić hrane na pod oko štednjaka. Brzinski prijeđite preko ovoga područja odgovarajućim deterdžentom i tako smanjite mogućnost privlačenja insekata u vaš dom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju