Na prvi pogled može vam se činiti da se rajsko mjesto s fotografija nalazi negdje na Maldivima ili na Baliju, ali zapravo je puno bliže nego što mislite. Ovi bajkoviti prizori nalaze se u unutrašnjosti Istre, na potezu od Žminja do Svetvinčenata, a riječ je o kući za odmor s bazenom koji izgleda poput tropskog otočića.

Galerija Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 7 Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 5 +12 Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom

Kuća se nalazi usred šume, u radijusu od 300 metara nemamo nijednog susjeda, tako da se naši gosti mogu skroz opustiti, a i biti mirni ako imaju i svoje ljubimce sa sobom. Znamo da su zadovoljni jer nam se ponovno vraćaju iz godine u godinu, a i često znamo čuti komentar kako je uživo još i ljepše nego na fotografijama, govore Morena Boljunčič i Fausto Modrušan, vlasnici kuće. Njihovi gosti oduševljeni su posjedom, a pogotovo čarobnim bazenom.

Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 12 Mjesto za odmor u Istri izgleda poput tropskog raja (Foto: Privatne fotografije)

Fausto radi s bazenskom tehnologijom pa su znali kako sam bazen funkcionira. Kako bi dobili oblik koji podsjeća na tropski otočić, dugo su vremena istraživali i bili u kontaktu sa stručnjacima iz cijelog svijeta.

Ideja da napravimo takav bazen došla je tako što je moj partner voljan ispunjavati sve moje ideje, smije se Morena pa nastavlja:

Jednostavno nismo mogli napraviti običan bazen. Sama njegova realizacija bila je nešto teža od običnog bazena, prvenstveno zato jer nismo imali nikoga u blizini da nas savjetuje. Sve je krenulo kao 'pokus' koji je na kraju ispao bolje od očekivanog.

Bazen je poseban jer se u njega ulazi kao da ste na pješčanoj plaži, takozvani 'beach entry', te postepeno hodate do najveće dubine koja iznosi 145 centimetara. Ujedno sam mol pruža taj vizualni efekt, no istovremeno je i veoma zabavan za skakanje.

Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 13 Bazen je poseban jer se u njega ulazi kao da ste na pješčanoj plaži (Foto: Privatne fotografije)

Mala kuća koja prima maksimalno tri osobe opremljena je sa svime što je potrebno za savršen odmor. Smještena je u centru Istre, tako da se gosti bude uz cvrkut ptica, a ako žele do mora za to im je potrebno oko 25 minuta.

Istra nije velika, od naše kuće svi gradovi su na najvećoj udaljenosti od 30 kilometara. Naši su gosti mladi ljudi, mlade obitelji iz cijelog svijeta. Najviše iz Njemačke, Austrije i Nizozemske. Najčešće ostaju sedam do deset dana. Kod smještaja im se najviše sviđa, naravno, bazen. No i to što se sam smještaj nalazi usred šume na parceli od 4000 m2, te mi često znaju reći da se svaki dan iznenade nekim novitetom kojeg otkriju na posjedu, otkriva Morena.

Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 6 Mala kuća koja prima maksimalno tri osobe opremljena je sa svime što je potrebno za savršen odmor (Foto: Privatne fotografije)

Njoj i Faustu cilj je prvenstveno bio izgraditi za njih vikendicu u kojoj će vikendom i u slobodno vrijeme dolaziti s njihovim obiteljima, no kako se projekt dovršavao odlučili su da bi poslovno bilo izuzetno dobro da ju i iznajmljuju.

Zadovoljni smo više od očekivanog. Kuću i bazen napravili smo za sebe i gosti to osjete, sve kao da ima dušu. Svaki kutak našeg raja kao da priča svoju priču, ističe Morena Boljunčić, vlasnica ove prekrasne kuće za odmor u Istri.

Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 15 Bazen je poseban jer se u njega ulazi kao da ste na pješčanoj plaži (Foto: Privatne fotografije)

Skrivena plaža na Makarskoj rivijeri kojoj se divi cijeli svijet Plaža Nugal na Makarskoj rivijeri - 3 Plaža Nugal na Makarskoj rivijeri - 5 Plaža Nugal na Makarskoj rivijeri - 1 +1 Plaža Nugal na Makarskoj rivijeri - 4

Ma kakav Miami! Kamena kuća s bazenom zbog koje bismo odmah otišli na Pag Kamena kuća s bazenom u Novalji na otoku Pagu ljepša i od holivudskih vila - 4 Kamena kuća s bazenom u Novalji na otoku Pagu ljepša i od holivudskih vila - 11 Kamena kuća s bazenom u Novalji na otoku Pagu ljepša i od holivudskih vila - 9 +11 Kamena kuća s bazenom u Novalji na otoku Pagu ljepša i od holivudskih vila - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju