Ivana Krstić iz Smedereva, grada u Srbiji nadomak Beograda, grada grožđa i gvožđa na obali Dunava, dvorište svoje obiteljske kuće opisuje kao njihov djelić neba ušuškan među susjedske kuće. Zaklonjeno je od buke i prašine prometne ulice i savršeno je mjesto s dušom za uživanje cijelo ljeto.

Galerija Dvorište s bazenom u Smederevu u kojem obitelj Krstić provede cijelo ljeto - 19 Dvorište s bazenom u Smederevu u kojem obitelj Krstić provede cijelo ljeto - 9 Dvorište s bazenom u Smederevu u kojem obitelj Krstić provede cijelo ljeto - 8 +19 U dvorištu obitelji Krstić uživa i njihov ljubimac, pas Žak

Naše dvorište nije veliko, ustvari najveći dio zauzimaju dvije kuće za stanovanje, a sve ostalo podredili smo djeci i njihovom bezbrižnom igranju. Iz tog razloga je sve svedeno na minimum jer nam je njihova sigurnost na prvom mjestu, kaže Ivana Krstić, mama tri odrasla sina i baka četvero unučića. Ivanina obitelj već 30 godina razvija obiteljsku tvrtku u kojoj i ona radi.

Najstariji i najmlađi sin žive u Beogradu, ali je zato srednji sin svoje gnijezdo svio u zajedničkom dvorištu i najzaslužniji je za njegov sadašnji izgled.

Dvorište s bazenom u Smederevu u kojem obitelj Krstić provede cijelo ljeto - 5 U dvorištu obitelji Krstić uživa i njihov ljubimac, pas Žak (Foto: Privatne fotografije)

Kod njega ne postoji ništa polovično kada je posao u pitanju, sve mora biti savršeno ili nikako. Red u kući i dvorištu je i red u životu i držimo se tog mota. Snaha i ja smo tu da pomognemo oko finalnog izgleda i tih tananijih stvari kao što je izbor cvijeća, posuda za cvijeće, opreme i ukrasa za vrt da bi nam boravak u njemu bio što ugodniji, govori Ivana Krstić.

Svako godišnje doba, a posebno ljeto, u njihovom je dvorištu neka druga priča i svake godine bude neka novina. Mijenjaju boju i vrstu cvijeća, raspored posuda i uživaju i u uređivanju i plodovima svoga rada. Tu se slave rođendani, organiziraju zajednički ručkovi, druženja i sjedeljke. Našlo se u dvorištu mjesta i za malo dječje igralište koje, ističe baka Ivana, nije samo za unuke.

Dvorište s bazenom u Smederevu u kojem obitelj Krstić provede cijelo ljeto - 10 Dječje igralište u dvorištu krasi i veseli oslikani zid (Foto: Privatne fotografije)

Ponekad se i baka ljulja, a djed s unucima skače na trampolinu, dodaje. Igralište krasi i veseli oslikani zid, a Ivana otkriva kako je njegovo oslikavanje bila divna avantura koja još uvijek nije gotova. Svakoga ljeta se dodaje nešto na zid, ali ne žure se da im zabava traje što duže.

Za dobru zabavu u dvorištu zaslužan je i bazen koji datira iz 1990. godine, napravljen od rostfraja zbog čega mu zub vremena ne može ništa. U njemu su se kupala Ivanina djeca, sada i unuci, a i odrasli članovi obitelji često s djecom uskoče u bazen.

Dvorište s bazenom u Smederevu u kojem obitelj Krstić provede cijelo ljeto - 13 Kuća obitelji Krstić ima i dva balkona na kojima ljeti uživaju kada pada kiša (Foto: Privatne fotografije)

Što se tiče održavanja bazena, ono mora biti redovito da bi bazen bio lijep i uredan, ali kada se ruke slože sve je mnogo lakše, kaže. Otkada su došlu unuci sva njihova ljeta preselila su se u dvorište tako da dva balkona koja imaju u kući koriste samo kada je kišovito, pa uživaju sakriveni pod strehom.

Obzirom da je moj hobi slikanje, ljeti su balkoni moj atelje, dokle god vremenske prilike to dozvoljavaju, otkrila nam je Ivana Krstić iz Smedereva.

Kao da ste na pješčanoj plaži: Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 7 Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 5 +12 Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 4

Ma kakav Miami! Kamena kuća s bazenom zbog koje bismo odmah otišli na Pag Kamena kuća s bazenom u Novalji na otoku Pagu ljepša i od holivudskih vila - 4 Kamena kuća s bazenom u Novalji na otoku Pagu ljepša i od holivudskih vila - 11 Kamena kuća s bazenom u Novalji na otoku Pagu ljepša i od holivudskih vila - 9 +11 Kamena kuća s bazenom u Novalji na otoku Pagu ljepša i od holivudskih vila - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju