Jeste li čuli za "adults only koncept"? Djeca su najljepši dio naših života, ali mnogi odrasli smatraju da im u nekim situacijama i na određenim mjestima jednostavno nije mjesto jer njihova bezbrižna igra narušava mir po koji su došli i kojega su često – skupo platili.

Je li vam se ikad dogodilo da sjednete u restoran na romantičnu večeru, a mališani ondje trče, glasno se smiju i prave osobni party zbog kojega restoran izgleda poput dječje igraonice?

Neki smatraju da djeci nije mjesto niti u hotelima, a mnogi će se složiti da nije pametno malu djecu povesti ni u kafiće.

Upravo je to razlog zbog kojega se sve više objekata deklarira kao adults only. Hoteli su prvi razvili ovaj obrazac pa ako odaberete adults only hotel, to znači da ondje nema mališana, animacije i šarenih maskota, plitkih bazena, majušnih kreveta, igrališta pa ni malih obroka. Ondje nećete čuti plač male bebe, a ni roditelja koji glasno viče na svog predškolca jer ne želi pojesti doručak.  

U ovakvim hotelima nećete susresti osobu koja je mlađa od 16 godina, a neki čak napominju da ne primaju maloljetne goste. 

U Hrvatskoj postoji nekoliko hotela koji nude baš ovakve usluge, a odlični su za sve one koji cijene svoj mir i žele pobjeći na vikend-opuštanje. Međutim, ovaj koncept nije ostao samo u hotelima, nego se preselio i u ostale aspekte naših života.

Jedan je mladi par iz Srbije odlučio da na svojoj svadbi želi samo odrasle osobe pa su ih u pozivnicama zamolili da ne dovode djecu. Dok su ih neki podržavali, jedna je korisnica Twittera javno izrazila svoje nezadovoljstvo.

Djeca na svadbi Objava na Twitteru koja je izazvala raspravu (Foto: Twitter)

Njezina je objava izazvala burnu raspravu na društvenim mrežama. Neki su mladence nazivali pogrdnim imenima i podržali ovu objavu jer smatraju da je njihov zahtjev razdvajanje obitelji, a svadba je oduvijek bila obiteljski događaj. Ako ne dozvoljavaš mom djetetu da se veseli na tvojoj svadbi, onda neću doći ni ja, komentar je jedne majke.

  Žena drži dijete za ruku "A zašto prijateljici nije u redu reći: Oprosti, ali možda je bolje da dođeš bez djece"

Drugi su ih pak podržali. Neke majke su rekle da su svadbe opasna mjesta za malu djecu, a druge su priznale kako su se preznojile trčeći za zaigranim mališanima. Osim toga, nisu stigle ni jesti, a ni popiti koju čašicu.

Podržavate li mladence?

glasova:

U anketi nam recite podržavate li mladence, ili ipak mislite da je ovo previše radikalno i da svadbe nisu prilike na kojima bismo se trebali dijeliti na male i velike. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju