Među 250 pasa koji u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu čekaju dom je i mladi križani ovčar Barry koji se nada da će se nekome svidjeti i da će ga netko pun ljubavi prigrliti. Upoznajte Barryja i možda ovaj divan pas "zarobi" baš vaše srce

Galerija Mladi križani ovčar Barry iz skloništa Dumovec traži dom - 4 Mladi križani ovčar Barry iz skloništa Dumovec traži dom - 7 Mladi križani ovčar Barry iz skloništa Dumovec traži dom - 3 +3 Mladi križani ovčar Barry iz skloništa Dumovec traži dom Bok ljudi, ja sam Barry i to sam što vidite. Nisam pas s pedigreom, ali ako me pogledate možete vidjeti tko sam, što sam, kakav sam. Uskoro ću napuniti dvije godine. Mogu reći da sam "izgrađeni“ pas koji se neće mijenjati - osim naravno nabolje!

Među 250 pasa koji u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu čekaju dom je i mladi križani ovčar Barry koji se nada da će se nekome svidjeti i da će ga netko pun ljubavi prigrliti

Ako pitate djelatnike azila ili volontere s kojima provodim najviše vremena, odmah ćete znati što od mene možete očekivati. No, uz vašu ljubav mogu vam garantirati da ću se potruditi učiniti sve da vas usrećim. Volonteri me jako vole, osjećam kako im je jako zabavno biti u mom društvu. Jedino ih malo brine to što se ne volim družiti s drugim psima.

Na žalost, prošao sam svašta - ništa lijepoga. Ostavljen, bolje rečeno odbačen sam na pola svog životnog puta, prepušten sam sebi kao na žalost i većina mojih prijatelja u azilu. Svjestan sam da mi moji pseći prijatelji ne žele ništa loše, ali trebat će mi malo vremena i vašeg strpljenja da to prihvatim.

U ovih skoro godinu dana koliko sam već u azilu naučio sam puno. Lijepo hodam na uzici, znam sjesti kad mi se kaže, skužio sam da je loptica i trčanje za njom izvrsna igra koja me jako usrećuje, ali još puno toga trebam i hoću naučiti. Oduvijek sam cijenio ruku koja me je hranila i mazila, a sada ću pogotovo to znati cijeniti. Više od svega cijenit ću vašu riječ, vaše srce, trud, pažnju i sve što bi mi pružili jer jako dobro znam koliko to vrijedi.

Moram vam priznati da mi nije nimalo lako u kavezu skloništa. Sati mi jako sporo prolaze, dani mi traju kao vječnost, od kada sam stigao nisam se pošteno naspavao, ponekad mi bude i hladno... Kažu da nada zadnja umire pa se tako i ja nadam da će možda ova moja priča pronaći put do nečijeg srca i novog doma.


Želite li dobiti više informacija o Barryju, doći ga upoznati i udomiti, nazovite sklonište Dumovec na broj 01 2008 354 ili dođite u vrijeme posjeta radnim danom od 10 do 12 i od 14.30 do 16.30, subotom od 10 do 14 i nedjeljom od 10 do 12 sati. Upoznajte i nježnog diva Kiklopa iz azila Dumovec koji može živjeti i u stanu.
Mladi križani ovčar Barry iz skloništa Dumovec traži dom - 3 Barryja život nije mazio, ali nada se da će svoj skorašnji drugi rođendan dočekati u novom domu (Foto: Ksenija Balta)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju