Postoje ti trikovi za ljepotu o kojima se ne priča na sav glas. Neki u borbi s mrljama na koži koriste dječju mast, dok drugi kožu nakon brijanja nahrane regeneratorom...


Ovakve trikove koriste "obični" ljudi, ali i slavne osobe. Između ostalog, na popisu proizvoda bez kojih ne mogu mnoge slavne osobe imaju – vazelin.

O njemu se možda ne priča glasno kao o drugim proizvodima, ali vazelin je dio rutine mnogih slavnih osoba, i to ne samo kao sredstvo za ispucale usne.

Beyonce vazelin koristi za njegu trepavica, a Jennifer Lopez kao balzam za čišćenje. Ova jeftina smjesa može se koristiti za mekšu kožu, obrve, za sjaj kože, pa čak i za sjajnije vrhove kose.

Dakle, ako ste vazelin izbacili iz upotrebe, možda je vrijeme da ovaj proizvod koji možete nabaviti već za 10-ak kuna vratite u svoju rutinu. Dodatan poticaj mogu vam biti sljedeći neočekivani načini na koje ga možete koristiti.

Beyonce vazelin koristi za njegu trepavica, a Jennifer Lopez kao balzam za čišćenje. Ovaj jeftina smjesa može se koristit za mekšu kožu, obrve, za sjaj kože pa čak i za sjajnije vrhove kose

1. Za nanošenje glittera na kožu

Sezona je zabava i ako na nekoj želite doslovno zasjati, namažite tijelo vazelinom prije nanošenja glittera (sjaja) za kožu jer će vazelin poslužiti kao ljepilo za sve šljokice.

2. Sjajne oči

Sjajni su kapci u trendu, bez sjenila ili s njim. U svakom slučaju, vazelin je i u ovoj situaciji koristan – možete ga nanijeti samog ili preko omiljenog sjenila da svemu date dodatni šarm.

3. Pomoć pri lakiranju noktiju

Kada lakiramo nokte, situacija zna izmaknuti kontroli i postati neuredna. Ako kožicu oko noktiju namažete vazelinom, lako ćete skinuti višak laka za nokte.

4. Barijera pri bojenju kose

Ako sami farbate kosu, uz rubove namažite vazelin kako vam na koži ne bi ostale mrlje od boje.

5. Izrada ruža za usne

Ako vaš omiljeni ruž dolazi svom kraju, ostatke ruža pomiješajte s vazelinom i koristite ga u novom obliku. Boja možda neće biti snažna kao orignalna, ali dobit ćete novu nijansu za vaše usne.

6. Koristan i kod trčanja maratona

Ako uskoro planirate istrčati maraton, pripremite se na trenje, i to možda više muškarci nego žene, a da biste ga spriječili, namažite svoje bradavice vazelinom kako biste izbjegli neugodnosti.

7. Highlighter za hitne slučajeve

Idete van, a vašem highlighteru nema traga? Dodir vazelina tu i tamo odradit će svoje.

8. Odstranjivač ljepila za trepavice

Ako se mučite s uklanjanjem umjetnih trepavica, nanesite vazelin duž linije očiju kako biste lakše uklonuli ljepilo i nježnije skinuli trepavice.

9. Tvrdoglave obrve

Ako imate problema sa smirivanjem obrva, pomoći će vam vazelin. Nanesite malu količinu na obrve i to bi ih trebalo primiriti.

Pročitajte i trik koji će produljiti vijek trajanja maskare.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju