Smanjeni unos vitamina i slaba tjelesna aktivnost samo su neki od uzroka proljetnog umora, koji sa sobom često donosi pospanost, malaksalost i nedostatak energije.

Ako ste i vi njegove žrtve, sok od naranče i lanenog ulja pomoći će vam da brzo vratite energiju. Jednostavni šećeri koje naglo unosimo u organizam konzumacijom slatkiša brzinsko su rješenje za podizanje energije koje traje između 15 i 40 minuta.

Dugotrajniji učinak pružit će vam upravo naranča u kombinaciji s lanenim uljem. Ona je bogata vitaminom C, kalcijem i folnom kiselinom, a ulje je tu da uspori uzlazak voćnih šećera iz naranče u krvotok i tako osigurava ravnomjerno stvaranje energije u trajanju od nekoliko sati.

Smanjeni unos vitamina i slaba tjelesna aktivnost tijekom zimskih mjeseci samo su neki od uzroka proljetnog umora

To nije jedina prednost korištenja ove zdrave namirnice. Također će vam pomoći u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i bolesti pluća, a recentna medicinska istraživanja prokazala su da redovito korištenje lanenog ulja smanjuje povišeni krvni tlak.

Slika nije dostupna Obratite pažnju: 10 znakova da vašem tijelu nedostaje željeza

Nutricionisti preporučuju da se koristi kao dodatak prehrani, ali bez termičke obrade jer bi kuhanje na visokoj temperaturi uništilo zdrave masnoće u ulju. Stoga ga dodajte u gotova jela, umake, salate i juhe.

Sok od naranče i lanenog ulja možete konzumirati svakodnevno, a njegova je priprema brza i jednostavna.

Sastojci:
3 oguljene naranče
1 žlica lanenog ulja
1 dl hladne vode

Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiješajte. Ako nemate blender, ručno iscijedite sok od naranče, u njega dodajte ulje i vodu pa dobro promiješajte.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju