Smanjeni unos vitamina i slaba tjelesna aktivnost samo su neki od uzroka proljetnog umora, koji sa sobom često donosi pospanost, malaksalost i nedostatak energije.

Ako ste i vi njegove žrtve, sok od naranče i lanenog ulja pomoći će vam da brzo vratite energiju. Jednostavni šećeri koje naglo unosimo u organizam konzumacijom slatkiša brzinsko su rješenje za podizanje energije koje traje između 15 i 40 minuta.

Dugotrajniji učinak pružit će vam upravo naranča u kombinaciji s lanenim uljem. Ona je bogata vitaminom C, kalcijem i folnom kiselinom, a ulje je tu da uspori uzlazak voćnih šećera iz naranče u krvotok i tako osigurava ravnomjerno stvaranje energije u trajanju od nekoliko sati.

Smanjeni unos vitamina i slaba tjelesna aktivnost tijekom zimskih mjeseci samo su neki od uzroka proljetnog umora

To nije jedina prednost korištenja ove zdrave namirnice. Također će vam pomoći u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i bolesti pluća, a recentna medicinska istraživanja prokazala su da redovito korištenje lanenog ulja smanjuje povišeni krvni tlak.Nutricionisti preporučuju da se koristi kao dodatak prehrani, ali bez termičke obrade jer bi kuhanje na visokoj temperaturi uništilo zdrave masnoće u ulju. Stoga ga dodajte u gotova jela, umake, salate i juhe.

Sok od naranče i lanenog ulja možete konzumirati svakodnevno, a njegova je priprema brza i jednostavna.

Sastojci:
3 oguljene naranče
1 žlica lanenog ulja
1 dl hladne vode

Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiješajte. Ako nemate blender, ručno iscijedite sok od naranče, u njega dodajte ulje i vodu pa dobro promiješajte.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju