Bob frizura jedna je od najpopularnijih kratkih frizura koja pristaje gotovo svakom obliku lica i može se prilagoditi svim tipovima kose. Duljinu kose do ramena ne morate uvijek nositi raspuštenu i počešljanu na razdjeljak već uz pomoć nekoliko ukosnica i uvijača možete dobiti 10 jednostavnih frizura gotovih u samo nekoliko minuta

1. Sa svake strane lica izdvojite po jedan pramen i to s gornjeg prednjeg sloja kose. Pramen spiralno frčite te ga fiksirajte na stražnji dio glave.

Bob frizura jedna je od najpopularnijih kratkih frizura koja pristaje gotovo svakom obliku lica i može se prilagoditi svim tipovima kose

2. Pokupite kosu u konjski rep, a pramenove uz lice ostavite slobodne. Ako vam je kosa kraća, pramenove koji su ispali iz repa fiksirajte ukosnicama.

>> 2 vrste savršenih kovrči bez uvijača i viklera

3. Gornji sloj kose natapirajte i učvrstite fleksibilnim lakom za kosu. Gornji sloj natapiranih pramenova lagano raščešljajte prstima.

4. Počešljajte kosu te prstima odvojite gornju polovicu kose te je svežite u rep ili je fiksirajte ukosnicama. Izvucite dva pramena uz lice i frizura je spremna.

5. Kosu natapirajte te kao i u prijašnjoj frizuri polovicu zavežite u rep ili fiksirajte ukosnicama. Češljem ili prstima lagano izvucite kosu i podignite profil.

>> Što frizura otkriva o vama?

6. Kosu razdvojite na dva jednaka dijela i napravite dobre, stare kečke.

7. Kosu počešljajte te nasumice izdvojite nekoliko pramenova po cijeloj glavi. Izdvojene pramenove uvijte uvijačem za kosu te kroz njih prođite prstima kako bi se stopili s ostatkom kose.

8. Imate li šiške poigrajte se s njima. Počešljajte ih ravno ili na stranu i u trenu ste dobili novu frizuru.

9. Sakupite kosu uz jednu stranu lica u jedan pramen. Pramen frčite prstima te postepeno dodajte i uplićite kosu kao da radite riblju kost. Tako umotani pramen ukosnicama fiksirajte iza uha. Na drugoj strani izdvojite nekoliko pramenova te ih uvijte uvijačem u različitim smjerovima.

10. Prednji dio kose ili šiške frčite dok ne dobijete jedan uvijeni pramen uz čelo kao i u prijašnjoj frizuri. Završetak ukosnicom fiksirajte iza uha.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju