Žuta se ovu sezonu nametnula kao hit boja, pa iako se zbog svog intenziteta čini varljivom i teškom za kombiniranje, brojne modne poklonice smjelo su je uvrstile u svoju garderobu. Cipele u žutim nijansama najčešći su odabir poznatih dama, Gwen Stefani je žute štikle stavila u kontrast s crnom bojom i učinila ih nenapadnim detaljem. Savjete i trikove kako cipele u ovoj trendi boji i vi možete učiniti nepogrešivim saveznicama dnevnih i večernjih izdanja otkrila nam je modna dizanjerica Matija Vuica

Modna dizajnerica Matija Vuica otkrila nam je na koji način se možemo poigrati sa žutim cipelama i pritom zablistati. Matija  naglašava kako s žutom treba biti pažljiv i umjeren s obzirom na njezin intezitet koji svakako treba znati pametno naglasiti ili pritajiti. Za nepogreživ ljetni stajling u kojem riječ vode žute cipele Matija predlaže da ih kombinirate na 3 provjerena načina:

Kontrast daje profinjenost, stoga je žute cipele idealno kombinirati sa crnom odjećom

>>Seksi štikle: Što nam za ovo ljeto predlaže hrvatski Manolo Blahnik?

1. Profinjena večernja izdanja
'Stavite li žutu boju u kontrast s primjerice crnom postići ćete decentnost kombinacije koja je idealna za večernje izlaske. Boja pudera ili kože jedna je od najpoželjnijih boja koja uspijeva intenzitet žute učiniti nenapadnim i profinjenim baš kao što to čini zlatna boja' ističe Matija.

>>Proljetni trend: Riskirajte s neonskim bojama u stilu 80-ih

2. Žuta od glave do pete
Za hrabrija izdanja, ona u žutoj od glave do pete, Matija savjetuje igranje s nijansama ove boje koja dolazi u čitavoj paleti izvedenica poput krem boje, boje senfa, starog zlata, limun žute ili zlatnožute. Ukoliko se odlučite za štikle u intenzivno žutoj pravilo je da uz njih kombinirate odjeću u svijetlijoj nijansi žute.

3. Ljetna dobitna kombinacija
Dok je kombiniranje žute s nekim drugim intenzivnim bojama sklizak teren, Matija za ljetnu dobitnu kombinaciju predlaže duet žute i bijele boje koji je nepogrešiv i kao stvoren za dnevnu šetnju gradom ili noćni izlazak.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju