Gotovo svaka žena ima određene kozmetičke proizvode koji su univerzalni – maskare, sjenila, nijanse ruževa za usne za kojima posežemo gotovo automatski svako jutro. To je ono što koristimo kad 'igramo na sigurno', kao i vječne klasične crne štikle ili s malu crnu haljinu. No kao i s cipelama, a i odjećom,korištenje istih proizvoda svaki dan pomalo je dosadno

Birgit Untermair, fitness trenerica i make up artistica te jedna od instruktorica na ovogodišnjem prvom festivalu za žene 'La Femmeu', preporučuje vam tri vrste maskara koje će svakako razbiti monotoniju.

1. Za svaki dan – Potražite maskare koje osiguravaju volumen, uvijaju i izdužuju trepavice. Držite se podalje od vodootpornih maskara – one su teške i isušuju trepavice, što nakon češće uporabe može dovesti do stvaranja grudica na trepavicama.

2. U posebnim prilikama – Posebne prilike i večernji izlasci pravo su vrijeme za dramatični look. Izaberite maskare koje kombiniraju dva efekta (daju volumen i izdužuju trepavice) kako biste dodatno istaknuli oči. U kombinaciji s jačim sjenilom ili glitterom bit ćete prava diva!

3. Zabavite se! – Maskare u boji dobar su odabir ako želite začiniti svoj izgled i dodati malo boje uobičajenom outfitu. Nijansu možete prilagoditi boji očiju ili čak raspoloženju – svejedno radi li se o plavoj, ružičastoj ili zelenoj, važno je da se osjećate dobro! Možete se poigrati i kombinirati odjeću s bojom trepavica – sigurno nećete proći nezamijećeno.

Ne morate stati ovdje – ako ste dovoljno odvažni, slobodno u svoju 'paletu' maskara ubacite i nekoliko pari umjetnih trepavica – za one 'najposebnije' prilike kada se doista želite osjećati glamurozno.

Sve o malim tajnama dobrog make upa možete čuti od 10. do 13. travnja na prvom regionalnom festivalu za žene La Femme u Dubrovniku. Više informacija o cijenama, paketima i programu pogledajte na www.lafemmefest.com ili na službenim stranicama partner agencije Atlas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju