Vrijedno ste se pripremali za skidanje u bikini i onda su sve pokvarile urasle dlačice? Nemojte očajavati jer još imate vremena riješiti se tih ružnih točkica i to na neinvazivan način za razliku od istiskivanja dlačica što ovaj estetski problem može samo još pogoršati. Uz to kako da se brzinski, ali nježno za kožu riješite uraslih dlačica, doznajte i kako da zauvijek stanete na kraj njihovom pojavljivanju

Spriječite pojavu uraslih dlačica:

1. Izbjegavajte preusku odjeću

Želite li spriječiti pojavu uraslih dlačica izbjegavajte preusku odjeću koja uzrokuje trenje što stvara pritisak na folikulu dlake uslijed čega postoji veća vjerojatnost da će dlaka rasti prema unutra, a ne prema van.

2. Obrijte se pred kraj tuširanja

Brijanje može biti stresno za kožu jer se pri nepravilnom brijanju oštećuje folikula dlake i pospješuje njihovo urastanje. Stoga brijanje ostavite za kraj tuširanja kada je koža dobro omekšana, kao i dlačice čime će brijanje biti maksimalno nježno i postojat će minimalna opasnost od urastanja.

Piling prije bilo koje vrste depilacije odličan je način za sprečavanje uraslih dlačica

3. Uvijek koristite hidratantnu kremu za brijanje
Kod kovrčavih i grubljih dlaka veća je vjerojatnost da će urasti što znači da na bikini zonu morate posebno paziti. Zato pri svakom uklanjanju suvišnih dlačica koristite hidratantnu kremu za brijanje.

4. Redovite radite piling
Piling prije bilo koje vrste depilacije odličan je način za sprečavanje uraslih dlačica. Naime, što je sloj mrtve kože deblji, to je dlakama teže da probiju na površinu i rastu normalno, a piling uklanja mrtve stanice kože te tako omogućava dlačicama da rastu u pravom smjeru.

Dogode li vam se urasle dlačice:

Tretirajte ih kao prištić
Urasle dlačice vrlo su slične prištićima, pogotovo ako se upale, što se često i dogodi. Stoga koristite istu taktiku kao i za uklanjanje prištića, dezinficirajte ih određenim sredstvom nekoliko dana za redom te radite piling što bi trebalo biti dovoljno da upala splasne i da dlačica dobije dovoljno prostora da izraste prema van.

Držite topli oblog preko dlake
Možete li vidjeti uraslu dlačicu u koži stavite na nju topli oblog koji će omekšati dlaku i ublažiti iritaciju. Držite oblog nekoliko minuta te ponovite postupak dva do tri puta na dan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju