Poziranje u komadima odjeće koji u prvi plan stavljaju noge postalo je pitanje prave umješnosti, jer osim štikle i pametno odabrane dužine kroja, dobra poza je ta koja izdužuje noge i tijelu daje i do nekoliko centimetara više

1. Klasična poza
Najčešći prizor na crvenom tepihu je klasična poza nogu, nju opisuje jedna noga izbačena naprijed i druga u napetom položaju na koju je prebačena sva težina tijela. U ovom slučaju najbolje do izražaja dolaze bokovi i 'S' linija tijela, ruke su pri ovom načinu poziranja u spuštenom položaju tik uz tijelo, čime figura izgleda vitkijom.

2. Poza prekriženih nogu
Noga u poziciji koraka dovedena u prvi plan pri čemu prekriva polovicu druge noge stvara dojam i do nekoliko centimetara dužeg izgleda. Tajna je u položaju desnog stopala koje je na elegantan način izvučeno naprijed, dok je vizualna iluzija tanašnih nogu postignuta tek trećinom vidljive lijeve noge.

 

3. Poza blago savijenog koljena
Ukoliko posežete za haljinama i suknjama dužine do koljena, za vizualno dužu nogu potrebno je noge što bliže spojiti jednu drugoj i potom jedno koljeno blago savinuti. Na ovaj način stvara se igre svijetla i sjene, pri čemu je savinuta noga u prvom planu i pokriva debljinu druge noge. Stopalo je u ovom slučaju potrebno blago povući unatrag zadržavajući se na prstima.

4. Raskorak poza
Noge razmaknute u širinu bokova, pri čemu je težište tijela oslonjeno na cijelu površinu stopala učinit će svaki mišić napetim. Osim izduženog izgleda nogu ova poza cijelu figuru stavlja u uspravan položaj i vizualno dodaje par centimetara više.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju