Trendovi frizura se mijenjaju velikom brzinom, no prije nego posjetite frizera s fotografijom poznate osobe koja ima vašu frizuru iz snova dobro razmislite je li to frizura koja pristaje obliku vašeg lica i strukturi kose. Ako još uvijek niste sigurni što vam pristaje isprobajte savjete koji slijede


RAVNA I TANKA KOSA
Kosa ovakve strukture potreban je volumen što se vrlo lako može postići bob frizurom do sredine vrata koja je kraća sa stražnje strane. Ovu jednostavnu frizuru odabrala je i  Keira Knightley.

Bob frizura može se nositi na više načina, ovisno o obliku lica. Razdjeljak na sredinu izdužit će četvrtasto lice dok će onaj na stranu izjednačiti duguljasti oblik lica.

>> Trendi frizure za dan i noć

RAVNA I GUSTA KOSA
Kako ne bi 'zatvorila' lice gusta kosa zahtijeva poseban način šišanja. Slojevito, odnosno stepenasto ošišana kosa čiji najkraći sloj (onaj uz lice) ne smije biti iznad brade frizura je kakvu nosi i lijepa Ashley Greene.

Na mokru kosu nanesite kremu za ravnanje kose te ravnom, širokom četkom i sušilom za kosu u dugim potezima 'izvucite' sloj po sloj kose. Sličan efekt možete dobiti sprejem za sjaj i peglom za kosu.

VALOVITA I MEKA KOSA
Kosi ovakve kvalitete najbolje pristaje srednja duljina i frizura na slojeve u kombinaciji s dugačkim šiškama na stranu koje savršeno pristaju Emmi Stone.

Odmah nakon pranja šiške osušite sušilom i velikom, okruglom četkom. Na ostatak kose nanesite pjenu i ostavite lokne da se same osuše. Ako ne želite izaći s mokrom kosom zavežite visoki konjski rep i kosu čvrsto smotajte u punđu. Nakon što se osuši kosu prebacite preko glave i razbarušite prstima.

>> Frizure koje garantiraju holivudski look

VALOVITA I GUSTA KOSA
Gustoj valovitoj kosi kakvu ima glumica Minka Kelly najbolje pristaje slojevita, dulja frizura jer na taj način ćete izbjeći takozvani 'trokut efekt'.

Kako bi zadržali lokne na vlažnu, opranu kosu nanesite regenerator koji se ne ispire, ali samo od polovice prema vrhovima.Kosu osušite sušilom koristeći prste. Želite li dodatno istaknuti lokne, nekoliko pramenova naglasite figarom te pošpricajte kosu sjajem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju