Godina na izmaku obilovala je dobro promišljenim imidžima, ukusnim modnim kombinacijama i kreacijama koje se niti u ozbiljno recesijsko vrijeme nisu odrekli glamura i blještavila. Tek je nekoliko žena zbog slobodnog dana stilista ili smišljene namjere privlačenja pažnje, namrštila čelo modnih kritičara. Neke od njih, miljenice mnogih dizajnera, stilsku su zbunjenost vrlo brzo ispravile, a samo je jedna od stilskih inovatorica osvojila titulu suvremene modne vizionarke

Ova je godina bila modno 'ziheraška' u kojoj su poznati stilski uzori poput Blake Lively i Jennifer Aniston i dalje određivale trendove, dok se kao novi modni idol izdigla vojvotkinja Catherine Middleton.

Gotovo niti jedna dama nije podbacila i razočarala stroge modne kritičare i sklone im fanove, već ih je tek nekolicina nespretnim modnim izletom zalutala u vode neukusa. Osim njih, kao kraljica nekonvencionalnih svojim je modnim instalacijama Lady Gaga podigla kriterije svima onima koji se žele okušati u stilskim eksperimentima.

1. Lady Gaga

Pop kraljica je možda još uvijek Madonna, ali pop miljenica sigurno je Lady Gaga. Njezina 'čudovišta' kako od milja oslovljava svoje fanove sve su brojnija, a njezini hitovi kao i modne instalacije još uvijek iznenađuju svojom pomaknutošću i nerijetko suprotstavljanju sili teži. Kako je teško izdvojiti njezin najbizarniji outfit, odlučili smo se za cipele u kojima hodati, odnosno stajati, može jedino Lady Gaga.

2. Nicole Kidman
Krhka oskarovka mnogim je dizajnerima idealna ambasadorica za najnovije kreacije, no dogode se i njoj loši dani preko kojih modni kritičari često i pređu bez bacanja otrovnih strelica. No, jednu haljinu nisu mogli ignorirati, zbog čega se Nicole našla na listi najbizarnijih modnih izbora. 'Sklepana' od sjajnog zelenog pliša i prozirnog materijala ispod kojeg se nazirala suknja u boji pudera te nadopunjena ljubičastim štiklama zaradila je veliko 'ne' i izgon sa crvenog tepiha

3. Nicki Minaj
Ova reperica svojim ekscentričnim kreacijama ne može se približiti modnom ugledu Lady Gage, već svoju ekscentričnost prije svega temelji na naglašenoj seksualnosti stopljenoj s Barbie trashom. Instalacija kojom je počastila prisutne na dodjeli nagrada MTV Music Awards kap je koja je prekrila čašu modne tolerancije. Punjene igračke i komadi pleksiglasa idealni za uređenje noćnog kluba bili su sastavni dio kreacije, a glavni modni dodatak bila je šarena kirurška maska.

>> FOTO: A najbolje odjevene 2011. su...

>> Britanci su najgore odjevena nacija u Europi

4. Anne Hathaway
Prva asocijacija na glumicu kože boje alabastera su nježne kreacije od tila i šifona te fluidne toalete usmjerene na naglašavanje njezine ženstvenosti. Upravo se zato mnogima pojavio upitnik iznad glave kada se na premijeri filma 'Rio' pokazala u kratkoj pletenoj majici te točkastim hlačama ukrašenim volanima. Ovaj neobičan splet modnih okolnosti može opravdati jedino želja da se svojim izgledom približi – karnevalu u Riju.

5. Tyra Banks
'Opaka bumbarica' riječi su kojim je Tyra Banks na Twitter profilu opisala svoj imidž na dodjeli nagrada 'Teen Choice Awards'. Uski kombinezona od kože u crnoj boji začinjen žutim satenskim obrubom učinio je ovu manekenku i voditeljicu opako sekspilnom, ali ne i baš ukusno odjevenom. Koža je odličan seksi adut, baš kao i uski kombinezon, ali u zajedničkoj kombinaciji baš i ne donose modnu sreću.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju