Dok su nekima visoke potpetice svakodnevica, većina žena osjeća nervozu kad se približe svečane prigode koje zahtijevaju posebnu obuću. No za hodanje u štiklama ne treba vam škola, već samo praksa i nekoliko korisnih savjeta kojih se, želite li uživati u večeri i druženju jednostavno morate proučiti

1. Ako ste kupili nove cipele obavezno ih prije dana D isprobajte kod kuće. Napravite svaki dan nekoliko krugova po dnevnom boravku, ili obavite nekoliko kućanskih poslova u njima. Isto tako, ako ste početnica radije krenite s nižom potpeticom, onom od 5 do 7 centimetara.

>> Čizme pred kojima bi ustuknule mnoge ziherašice

2. Uspravno držanje jedno je od najvažnijih pravila. Ispravite leđa i podignite bradu. Vrlo je važno da se u štiklama osjećate sigurno, zato nabavite čim udobnije cipele.

>> Provjerite što štikle rade našim nogama

3. Planirate li cijelu noć biti na nogama naša preporuka su sandale s čim manje remenčića i cipele koje vas nigdje ne stišću. Nakon sjedenja, plesanja ili stajanja od nekoliko sati vaše će noge nateknuti, a štikle će postati nepodnošljive.

4. Iako je lijepo vidjeti holivudske ljepotice kako na crvenom tepihu poziraju u vrtoglavim štiklama, ne zaboravite da njihovo šetanje u vrtoglavim potpeticama traje kraće od sat vremena. Ne pretjerujte s visinom potpetice bez obzira na trendove. Isto vrijedi i za 'jeftine' štikle s klimavom, nestabilnom potpeticom u kojima se možete ozlijediti.

5. Hodanje u štiklama je jedno, a plesanje i penjanje po stepenicama nešto sasvim drugo. Kada hodate važno je da gazite cijelim stopalom, ali kada plešete ili se penjete po stepenicama oslanjajte se samo na prednje gazište. Tako ćete izbjeći nezgode poput zapinjanja potpetice za stepenicu, proklizavanja štikle ili pak propadanja u rešetku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju