Lijepo oblikovan luk iznad oka jedan je od najljepših ukrasa na licu no isto tako loše izdefiniran može nam umanjiti izražajnost lica. Kod oblikovanja obrva najlakše je napraviti grešku, donosimo 5 najčešćih propusta koje za posljedice imaju pretanke linije, naglašene podočnjake i smanjene oči

1. Pretjerivanje s čupanjem
Upuštanje u postupak oblikovanja obrva, posebice kada se radi o prvom čupkanju, treba prepustiti rukama stručnjaka ili barem proučiti osnovne korake. Najčešća greška u kućnoj radinosti su pretjerano počupane obrve, naime uz previše stanjen luk oči gube na izražajnosti, a lice dobiva umoran izgled.

Za postizanje savršenog luka prilagođenog vašem obliku lica najbolje je potražiti profesionalnu uslugu, nakon čega je održavanje lako.

>>7 majstorskih savjeta za besprijekorne obrve

>>4 najpopularnije metode oblikovanja obrva

2. Iscrtavanje obrva pogrešnom nijansom olovke
Imate li rijetke obrve i želite ih podebljati nikako to nemojte učiniti tamnom olovkom. Pravilo je kako nijansa olovke za obrve mora biti za dva tona svjetlija od boje vaše kose. Drugi način s kojim ćete dobiti najprirodniji efekt obrva je korištenje kista i ispunjavanje praznina pomoću pudera za obrve.

Kratke obrve oduzimaju eleganciju lica, naime prirodna dužina obrva mora biti dugačka i slijediti konturu oka

3. Previše skraćene obrve
Kratke obrve oduzimaju eleganciju lica, naime prirodna dužina obrva mora biti dugačka i slijediti konturu oka. Način na koji možete pronaći točku završetka obrve je kraj izbočene kosti na kojoj je obrva smještena.

Ukoliko ste obrve previše skratiti najbolje ih je pustiti dva tjedna da rastu i potom im odrediti novi završetak.

4. Zanemaren početak luka obrve
Brojne dame prilikom oblikovanja obrve zaboravljaju na njezin početak koji je najčešće okružen sitnim paperjastim dlačicama. U mišljenju kako tanke dlačice ne narušavaju izgled brojni ih ni ne uklanjaju, što je potpuno pogrešno.

Naime luk jedino može doći do izražaja ukoliko je omeđen glatkim i čistim područjem. Paperjaste dlačice je najbolje ukloniti kod kozmetičarke pomoću čupkanja koncem, treding metode ili pak šećernom pastom.

5. Prečesto čupkanje obrva
Onih nekoliko neposlušnih 'divljakuša' koje nam ometaju put do savršeno zamišljenog luka nikako ne bi trebali uklanjati čim izvire iz korijena. Naime prečesto čupkanje oštećuje kožu i podebljava dlačicu, pa je pravilo da jednom u dva do tri tjedna počupate obrve.

Na ovaj način dlačice će ravnomjerno izrasti i kada ih takve počupate olakšat ćete si trud i vrijeme provedeno kod prečestog posezanja za pincetom.

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju