Iako bi kvalitetan make up trebao biti postojan male nezgode s priborom za šminkanje ili one poput preslikane maskare ili ružne nakupine sjajila na usnama su neizbježne. No i za to postoji rješenje. Donosimo 5 trikova koji će vam olakšati život i produžiti vijek vašem besprijekornom izgledu

 

Raščupani kist za rumenilo
Ako vaš kist za rumenilo nakon samo mjesec dana korištenja izgleda uništeno i ofucano problem nije u kvaliteti proizvoda već u lošem održavanju kozmetičkog pribora. Kistove bi trebali prati barem jednom mjesečno jer korištenjem se na njima zadržava masnoća s kože te ostaci sitnih čestica šminke. Kist je najbolje oprati deterdžentom za suđe jer on razgrađuje masnoću i uklanja sve tragove nečistoće. Ne zaboravite ga dobro isprati.

Bore od korektora za podočnjake
Ako koristite pregusti korektor za podočnjake prvo što ćete primijetiti su sitne, naglašene bore ispod očiju. Kako bi spriječili nakupljanje sloja korektora gusti korektor zamijenite tekućim. On će se upiti u vašu kožu i stopiti s površinom kože. Kako bi pokrili modre krugove odaberite onaj boje breskve jer narančasta nijansa najbolje prekriva podočnjake. Na kraju prepudrajte područje ispod očiju svjetlijim puderom u prahu koji će fiksirati korektor.

Ružne nakupine sjajila na usnama
Ako vam se od sjajila na unutarnjem djelu usana rade ružne, bijele nakupine vrijeme je za dobar piling. Prije nanošenja sjajila napravite piling usana s rukavicom za tuširanje, a višak sjajila s unutarnjeg ruba usana uklonite štapićem za uši. Imate li suhe usne, sjajilo zamijenite sjajnim balzamom za usne.

>> Kako pravilno prikriti tamne podočnjake?

>> 5 trikova koji će istaknuti vaše smeđe oči

Preslikavanje maskare
Mrlje na kapku koje se mogu pojaviti na kapku samo nekoliko sati nakon nanošenja maskare uzrokovane su masnoćom koju luči koža, a koje tope maskaru. Kako bi vaša maskara bila postojana prije nanošenja iste na kapak nanesite sjenilo ili puder u prahu ili kamenu koji će upiti masnoću.

Neposlušne obrve
Dugačke dlačice obrva koje rastu u različitim smjerovima je gotovo nemoguće ukrotiti. Želite li uredne obrve upotrijebite četkicu za zube i lak za kosu. Nanesite lak za kosu na četkicu i njome 'počešljajte' neposlušne dlačice. Isto možete učiniti i smladom kosom na samom rubu čela koju je teško uklopiti u primjerice zalizanu frizuru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju